Een fanatieke bitcoin-fanaat heeft via Twitter aangekondigd dat hij een deal heeft gesloten om de Engelse voetbalclub Bedford FC over te nemen. Het gaat om Peter McCormack; een (waarschijnlijke) rijke succesvolle bitcoin-handelaar en presentator die de club overneemt van Lui La Mura. Bedford FC komt momenteel uit in de Spartan South Midlands League Division One. Dat is een competitie op het 10e niveau in Engeland. Het klinkt wellicht laag, maar in Engeland bestaat de voetbalpiramide van de Premier League (1e divisie) t/m de Football League Two (4e divisie) uit profcompetities. Vanaf de National League (5e divisie) starten de semiprofessionele competities, waar voetballers nog steeds enorm veel geld verdienen.  

Ambitie Bedford FC Peter McCormack wil met Bedford FC zo snel mogelijk klimmen in de Engelse voetbalpiramide. Hij wilt de club van de 10e divisie naar de Premier League krijgen. Deze ambitie wilt hij realiseren door bitcoin-investeerders uit zijn netwerk te verzamelen. Hiermee wilt hij het financieel aantrekkelijker maken om betere spelers binnen te halen. "Ik ben een Bitcoiner. Wij denken groot. Met de juiste financiële middelen ga ik de club naar de Premier League krijgen. Bedford FC zal opereren als een 'bitcoin-club' die een bitcoin-standaard hanteert. We gaan binnen de club ook een bitcoin-educatie programma lanceren zodat mensen bitcoin beter gaan begrijpen." Wat is bitcoin? Bitcoin is een decentrale digitale valuta waarmee je online transacties kunt doen. Omdat er geen banken als tussenpartij nodig zijn voor bitcoin, wordt het gezien als een 'grote concurrent' van het huidige traditionele geldsysteem. De munt had in 2013 nog een waarde van $100, maar steeg in oktober 2021 naar maar liefst $69.000.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.