Alhoewel Ben White vrijwel zijn hele leven bij heeft BVO gespeeld, maakte hij pas op late leeftijd zijn grote doorbraak. In 2006 sloot de piepjonge verdediger op negenjarige leeftijd aan in de jeugdopleiding van Sunderland. Op zestienjarige leeftijd maakte hij een transfer naar Brighton & Hove Albion, waar hij uiteindelijk op 23-jarige leeftijd pas debuteerde in de Premier League.

De carriere van Ben White is meer dan bijzonder. In 2016 maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Brighton in de EFL Cup. Omdat al snel bleek dat er verder geen vooruitzichten waren op een basisplek bij Brighton, werd hij in 2017 verhuurd aan League Two-club Newport County.

"Best loan signing ever"

In de League Two bewees White zichzelf direct. Trainer Michael Flynn noem hem zelfs de "Best loan signing ever". Maar toen hij weer terugkeerde bij Brighton kreeg hij te horen dat hij vierde keus was op zijn positie. Hij liet zichzelf daarom weer verhuren. Brighton was ondertussen ook gepromoveerd naar de Premier League.

Na een halfjaar in de O23 bij Brighton te hebben gespeeld werd hij in de tweede seizoenshelft van 2018-2019 verhuurd aan Peterborough United. Hier speelde hij ijzersterk. Maar ook na dit halfjaar hoefde hij niet te rekenen op speelminuten bij Brighton. Daarom werd hij in het seizoen 2019-2020 weer verhuurd, ditmaal aan Leeds United dat in de Championship speelde.

Grote doorbraak

Bij Leeds werd hij direct basisspeler. Hij speelde uiteindelijk 49 officiële wedstrijden in de Championship, FA Cup en EFL Cup. Hij won dit seizoen tevens de 'Championship Best Young Player award'.

Na dit seizoen mocht hij eindelijk rekenen op speelminuten bij Brighton. Na jarenlang verhuurd te worden en keihard te hebben gewerkt, maakte hij in het seizoen 2020-2021 zijn grote doorbraak. In de Premier League speelde hij bijna alles en einde van het seizoen werd hij door de club uitroepen tot 'Player of the Season'.

In Juli 2021 maakte hij zijn droomtransfer. Voor £50 miljoen vertrok hij naar Arsenal, waar hij direct basisspeler werd en op het moment van schrijven nog steeds speelt.