De Ballon d'Or is toch wel de allergrootste individuele prijs die je kunt winnen als voetballer. De gouden trofee wordt uitgereikt aan de beste voetballer van een voetbalseizoen. Over het seizoen 2021-2022 mocht Karim Benzema de titel mee naar huis nemen.

Jarenlang moest Benzema toekijken hoe o.a. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi er continue met de prijs vandoor gingen, maar op 34-jarige leeftijd heeft hij eindelijk deze prachtige prijs mogen binnenslepen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)

Hoeveel geld krijgt een Ballon d'Or-winnaar?

Allereerst is het belangrijk om duidelijk te hebben dat een Ballon d'Or-winnaar géén prijzengeld krijgt vanuit de organisatie. Wel is het zo dat veel spelers een clausule in het contract hebben vastgelegd waarbij ze een bonus vanuit de club krijgen als ze een dergelijke prijs winnen. Zo ontving Messi voor zijn Ballon d'Or-titel in 2019 ruim €6 miljoen. Volgens de Spaanse krant AS ontvangt Benzema €1 miljoen voor het winnen van de Ballon d'Or. Ronaldo ontving voor zijn Ballon d'Or-titels tevens ongeveer €1 miljoen per keer. Neymar heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat hij €4 miljoen als hij deze prijs binnensleept. Mbappé zou met zijn huidige contract 'slechtst' €600.000 verdienen.

Sponsoren

Naast clausules in contracten verdienen voetballers ook extra geld vanuit sponsordeals als ze de Ballon d'Or winnen. Ze heeft Messi meerdere malen bonussen uitgekeerd gekregen van adidas bij het winnen van diverse individuele prijzen. Ditzelfde geldt voor Ronaldo die flinke bedragen van Nike ontvangt als hij individuele prijzen wint.