Adama Traoré is een van de meest opvallende verschijningen op de Engelse voetbalvelden. De spierbundel van Wolverhampton Wanderers valt met name op vanwege zijn atletische uiterlijk en lijkt hiermee veel verdedigers af te schrikken.

Omdat veel verdedigers zijn combinatie van kracht en snelheid moeilijk kunnen verdedigen, is hij gedurende het seizoen regelmatig vastgepakt met als gevolg dat zijn schouder uit de kom ging. Om dit te voorkomen heeft de medische staf van The Wolves een 'trucje' verzonnen.

Babyolie

Adama Traoré wordt sinds december vooraf en tijdens de wedstrijd (extra) ingesmeerd met babyolie. Omdat zijn huid hierdoor extreem glad wordt, kunnen verdedigers hem moeilijker vastpakken. Tenminste, dat denken ze bij The Wolves. "Omdat Adama zo snel is, grijpen veel verdedigers hem bij zijn armen om hem tegen te houden. Hierdoor is zijn schouder dit seizoen al vier keer uit de kom gegaan. Om meer schade aan zijn schouders te voorkomen smeren we babyolie in om het moeilijk te maken voor de verdedigers om hem vast te pakken." vertelt een woordvoerder van Wolves.

Dit bericht bekijken op Instagram

Massive game of the all team. We keep working and improving.

Een bericht gedeeld door Adama Traore Diarra (@adamatrd37) op

Sleutelspeler

Wolves eindigde dit seizoen op een knappe zevende plek en greep net mis voor een Europa League-ticket. Adama Traoré was een van de sleutelspelers van Wolves en had naast vier goals en negen assists meer bijzondere statistieken neergezet.