De pas zestienjarige Myron Boadu heeft nu al een verhaal te vertellen aan zijn familie en vrienden waar de meeste mensen nog maar van kunnen dromen. De talentvolle voetballer van AZ lag afgelopen zomer in een Amerikaans ziekenhuis namelijk op een kamer met Zlatan Ibraimhobic. De Zweedse spits herstelde in dezelfde ruimte aan zijn knieblessure als Myron Boadu en dat heeft een grote impact gehad op Myron Boadu.

Vijf dagen lang was Boadu samen met Zlatan in het ziekenhuis in Pittsburgh. Ze gingen samen oefeningen doen en voerden veel gesprekken. “Dankzij Zlatan werk nu nu veel harder. Daar is het allemaal begonnen. Hoe Zlatan trainde na zijn operatie was niet normaal. Hij deed oefeningen die je met zo’n zware blessure eigenlijk niet eens kunt doen. Hij is echt een beest. Als je het over leeuwen hebt, dan heb je het over Zlatan.” Aldus Myron Boadu tegenover het Noordhollands Dagblad.

Myron Boadu heeft dezelfde zaakwaarnemer als Zlatan Ibrahimovic: Mino Raiola. Omdat de jonge speler van AZ net als Zlatan geblesseerd raakte aan zijn knie, bracht Raiola hem naar hetzelfde ziekenhuis in Amerika. De korte periode die Myron Boadu met Zlatan doorbracht heeft hem flink gemotiveerd.