SC Cambuur won afgelopen weekend overtuigend in Maastricht met 1-7 van MVV en neemt hierdoor op doelsaldo de koppositie in beslag in de Keuken Kampioen Divisie.

Met twee doelpunten van een goedspelende Jarchinio Antonia wisten de Friezen de drie punten terug naar huis te nemen. Na de wedstrijd deed Antonia een opvallend interview met FOX Sports waarin hij iets vertelde over het bonussen-systeem bij Cambuur.

"Samen met het bestuur hebben we een afspraak gemaakt dat we €1.000 ontvangen als we een doelpunt maken uit een standaardsituatie. Bij elk doelpunt komt er €1.000 in de pot. Eigenlijk zouden we deze wedstrijd dus €2.000 moeten krijgen, maar omdat MVV ook een doelpunt scoorde uit een standaardisatie wordt er €500 vanaf gehaald." vertelt Antonia tegenover FOX Sports.

Of de premie per persoon is of voor de hele spelersgroep, is nog even onduidelijk. Gezien de begroting van SC Cambuur (c.a. €8 miljoen) is het uiteraard geen verstandige keuze om iedere speelronde €2.000 extra premies uit te delen aan de spelers. Dan kom je namelijk al gauw uit op €30.000 per speelronde en €1 miljoen per seizoen. Wil je meer weten over wat een gemiddelde speler in de Keuken Kampioen Divisie verdient? Check dan even ons blog over het gemiddelde salaris in de Keuken Kampioen Divisie.

Bron foto: SC Cambuur TV