Waarschijnlijk heb je hem op social media al eens voorbij zien komen, of misschien heb je hem op TV al een keer zien voetballen; Ethan Ampadu. De pas achttienjarige defensieve middenvelder is één van de grote beloftes van Chelsea, maar staat pas sinds de zomer van 2017 onder contract bij de Londense topclub.

Debuut League Two

Ethan Ampadu doorliep de jeugd opleiding van Exeter City en debuteerde daar al op vijftienjarige leeftijd (!). Exeter City komt uit in de Engelse League Two (vierde niveau), wat wordt gezien als een behoorlijk pittige competitie. Ampadu viel niet alleen op vanwege zijn uitstraling, maar vooral vanwege zijn bijzondere voetbalkwaliteiten.

Interland debuut

Op zestienjarige leeftijd werd hij tevens opgeroepen voor het nationale elftal van Wales. Op zijn zeventiende maakte hij zijn officiële debuut voor het land van topatleet Gareth Bale. Hij viel destijds in tegen Frankrijk.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy to sign a new contract with @chelseafc 🔵⚪️

Een bericht gedeeld door Ethan Ampadu (@ethanamp26) op

Chelsea FC

Nadat Chelsea hem vorig jaar overnam, mocht hij al direct aansluiten bij het eerste elftal. Hij debuteerde begin van het seizoen 2017/2018 op zeventienjarige leeftijd in de bekerwedstrijd tegen Nottingham Forest en maakte in december zijn Premier League-debuut. Ethan Ampadu is het ultieme bewijs van hoe snel het kan lopen in de voetballerij. Ook op zeer jonge leeftijd kun je hele grote stappen maken en sneller je 'droom' realiseren dan je zou verwachten. Dit heeft allemaal te maken met wilskracht, discipline, mentaliteit, investeren en meer.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Good to get another 65 minutes against Inter!!💪🏽⚽️🔵

Een bericht gedeeld door Ethan Ampadu (@ethanamp26) op

  trainingsprogramma om sneller en fitter te worden voetballoopbaan https://www.youtube.com/watch?v=vMBouR07TWg https://www.youtube.com/watch?v=b8EXerTy8pQ Voetballoopbaan online netwerk