Amin Younes kwam in de zomer van 2015 van Borussia Mönchengladbach over naar Ajax en liet in zijn eerste seizoen direct zien hoe waardevol hij kon zijn voor de Amsterdammers. Met acht goals en negen assists won de harten van de Ajax fans, maar daarna ging het hem een stuk minder goed af.

Sinds begin van dit kalenderjaar kampte Younes met een behoorlijke vormdip. Hij zit niet lekker in zijn fel en komt daardoor minder makkelijk zijn tegenstanders voorbij. Toch werkt Younes dagelijks kei- en keihard om zijn vorm weer terug te krijgen en gaat hij regelmatig op een vrije dag naar de club toe om extra trainingen af te werken.

Extra trainingen

In een interview met Voetbal International vertelt Younes dat hij er niet van houdt om de hele dag thuis te zitten. Als hij vrij is dan gaat hij naar de club toe om te trainen op individuele acties, explosiviteit en zijn startsnelheid. Samen met Dennis Bergkamp of Hendrie Krüzen gaat hij het trainingsveld op en schiet hij uit verschillende posities ruim 100 keer op doel en probeert hij door veel te dribbelen zijn acties te perfectioneren. Naar eigen zeggen voelt Younes zich verplicht om extra trainingen af te werken.

"Een carriere als profvoetballer duurt maar tien jaar, daarna is het klaar. Het is dus belangrijk om elke dag te presteren en beter te worden. Ik heb geen tijd te verliezen en wil z.s.m. weer de oude Younes worden." aldus Younes tegenover VI