Matthijs de Ligt is momenteel absoluut de meest waardevolle speler die momenteel op de Nederlandse velden rondloopt. De centrale verdediger heeft momenteel alle topclubs voor het uitkiezen.

Frenkie de Jong verlaat Ajax voor maar liefst €76 miljoen, maar het lijkt erop dat Matthijs de Ligt nog iets meer gaat kosten. Zo gaan er geruchten rond dat Matthijs de Ligt circa €100 miljoen gaat kosten, wat ook niet meer dan logisch is als je nagaat hoe snel de verdediger zich momenteel ontwikkelt op Europees topniveau.

FC Abcoude

Matthijs de Ligt speelde vier seizoenen voor FC Abcoude voordat hij op negenjarige leeftijd naar Ajax vertrok. Bij FC Abcoude viel zijn talent en mentaliteit al behoorlijk. "Kinderen van 10 jaar oud durven vaak de bal niet te koppen, maar Matthijs de Ligt kopte toen al als een grote vent. Matthijs komt nog regelmatig langs bij FC Abcoude en andere evenementen in het dorp. Als er bijvoorbeeld een toernooi is en er wordt een prijs uitgereikt, dan is hij meestal wel aanwezig." vertelt Kooyman van FC Abcoude. FC Abcoude ontving uiteindelijk een kleine €1.700 voor Matthijs de Ligt. Nu is hij misschien wel €100 miljoen waard. Een prima investering van Ajax dus. Foto: FC Abcoude