We hebben het in het verleden wel vaker voorbij zien komen. Een amateurvoetballer die vanuit het amateurvoetbal de overstap maakt naar het profvoetbal. Maar transfers vanuit het amateurvoetbal naar een Nederlandse topclub, die zijn enorm schaars. Toch is het de negentienjarige Sem van Duijn gelukt om van tweededivisionist Quick Boys een transfer af te dwingen naar AZ.

De talentvolle aanvaller kwam dit seizoen groots in de media toen hij in het bekerduel tegen De Graafschap tweemaal wist te scoren. Ook wist hij later in het bekerduel tegen AZ een penalty te veroorzaken voor Quick Boys. In competitieverband kwam van Duijn tot op heden tot 16 goals en zes assists in 25 officiële wedstrijden voor Quick Boys. Geen verkeerde cijfers, die ook zijn opgevallen bij AZ.

Alhoewel AZ de transfer van de contractspeler van Quick Boys nog niet wereldkundig heeft gemaakt, meldde VI al eerder deze week dat de transfer rond is. Sem van Duijn had naast AZ meerdere profclubs voor het uitkiezen. Ook FC Utrecht, FC Groningen, Fortuna Sittard en diverse andere KKD-clubs waren namelijk geïnteresseerd.

Foto: Quick Boys