Toen in 1999 de Tweede Liberiaanse Burgeroorlog uitbrak in het West-Afrikaanse land, besloten de ouders van de toen nog niet geboren Alphonso Davies te vluchten naar Ghana. 2 november 2000 kwam hun wonder op de wereld: Alphonso Davies.

Alphonso Davies behoort nu tot een van de grootste talenten van Bayern München, is pas 19 jaar oud, maar heeft al een bijzonder leven mogen meemaken.

Van Afrika naar Amerika

Na de eerste vijf jaar van zijn leven in een vluchtelingenkamp in Ghana te hebben gewoond, vertrok het gezin naar Canada. Ze gingen wonen in de grote stad Edmonton en schreven Alphonso direct in bij voetbalclub Edmonton Strikers. Na ruim negen jaar voor Edmonton Strikers te hebben gevoetbald, nam Vancouver Whitecaps FC de fysiek sterke voetballer over. Hij verhuisde op veertienjarige leeftijd met zijn verblijfsvergunning 1200 km naar het westen en ging spelen voor Vancouver Whitecaps FC.

Dit bericht bekijken op Instagram

Good game yesterday unlucky result, ready for Saturday 🙏🏾 #AD19 #miasanmia

Een bericht gedeeld door A D 1 9⚡️ (@alphonsodaviess) op

Debuut als prof

Bij Vancouver Whitecaps FC ging het hard. Op vijftienjarige leeftijd tekende hij al een contract bij het tweede elftal dat uitkwam in de USL (2e niveau). Alphonso Davies was de jongste speler ooit met een contract in de competitie. Een maand later sloot hij aan bij het eerste elftal, dat uitkwam in de MLS (hoogste niveau). Hij maakte op vijftienjarige leeftijd zijn officiële MLS-debuut. Na twee seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld, kwam hij echter pas in aanmerking voor een Canadees passport. Hierdoor mocht hij gelijk spelen voor het Canadese nationale elftal.

Duurste speler

Na drie jaar in het eerste elftal van Vancouver Whitecaps FC te hebben gespeeld, nam Bayern München Davies in januari 2019 voor zo'n €20 miljoen over. Deze transfer maakte hem de destijds de duurste uitgaande MLS-speler ooit. Inmiddels behoort Alphonso Davies tot een van de grootste talenten van Bayern München.