Ajax heeft dit seizoen iedereen weten te verbazen door de halve finale van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers hebben hiermee veel respect afgedwongen. Met name vanwege de manier waarop Ajax zo ver wist te komen. Ajax speelde namelijk uitstekend voetbal en wist daarmee o.a. Real Madrid en Juventus de das om te doen. En dat met een team dat voornamelijk bestaat uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Iets wat je tegenwoordig helaas nog maar weinig ziet in de Europese top.

Dit bericht bekijken op Instagram

OUR CAPTAIN, OUR LOVE! ❤❤❤ #UCL #ajatot

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

10 spelers uit de Ajax opleiding In de thuiswedstrijd in de halve finale tegen Tottenham Hotspurs deden er maar liefst 10 spelers mee die uit de jeugdopleiding van Ajax afkomstig waren. Drie daarvan speelde bij Tottenham Hotspurs: Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Zeven bij Ajax: Joel Veltman (hele opleiding), Nous Mazraoui (hele opleiding), Matthijs De Ligt (hele opleiding), Daley Blind (hele opleiding), Frenkie de Jong (twee seizoenen Jong Ajax), Donny van de Beek (hele opleiding) en Kasper Dolberg (één seizoen A1). Niet iedereen doorliep de gehele jeugdopleiding, maar iedereen speelde wel minimaal één seizoen in de jeugdopleiding of bij Jong Ajax. Tottenham Hotspurs leverde geen enkele speler die uit de jeugdopleiding afkomstig is. Alleen Oliver Skipp, maar die zat op de reservebank. Dit laat zien hoe krachtig de jeugdopleiding van Ajax is en dat de Amsterdamse club op het allerhoogste podium de meeste spelers heeft grootgebracht.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden