Geboren in het noorden van Spanje, zijn ouders zijn afkomstig uit Mali en hij is op het moment van schrijven 24 jaar oud. We hebben het over niemand minder dan Wolverhampton-sensatie Adama Traoré: de beste dribbelaar van de Premier League.

Je kan het misschien niet geloven als je zijn postuur ziet, maar de statistieken laten toch echt zien dat de Spaanse spits op dit momenteel de beste dribbelaar van de Premier League is. Op Messi na is hij zelfs de beste dribbelaar in Europa (alleen top 5 competitie meegerekend).

Dit bericht bekijken op Instagram

Stalemate at Old Trafford.

Een bericht gedeeld door Adama Traore Diarra (@adamatrd37) op

Fysiek en techniek

Het kan toch echt: fysiek supersterk en technisch tegelijk zijn. Met negen assists en vier doelpunten in 35 competitiewedstrijden is Traoré absoluut niet de meest productieve speler in de Eredivisie. Maar qua dribbels staat hij momenteel toch echt bovenaan in de Premier League. H

oe kan dat? In 2390 minuten speeltijd maakte de spits van Wolverhampton 173 succesvolle dribbels, wat neerkomt op 5 succesvolle dribbels per gespeelde wedstrijd. Hiermee heeft hij een succespercentage van 74% (hoger dan Messi: 70%)

Wat doen andere topspelers?

Om je een goed beeld te geven bij wat andere topspelers uit Europa hebben gepresteerd tonen we hieronder nog wat dribbel-statistieken:

- Messi: 177 succesvolle dribbels (succespercentage: 70%) in 2790 min.

- Neymar: 90 succesvolle dribbels (succespercentage: 61%) in 1317 min.

- Sancho: 77 succesvolle dribbels (succespercentage: 56%) in 2286 min.

- Sterling: 54 succesvolle dribbels (succespercentage: 53%) in 2498 min.

- Ronaldo: 50 succesvolle dribbels (succespercentage: 63%) in 2557 min.

- Salah: 48 succesvolle dribbels (succespercentage: 60%) in 2771 min.