Sommige spelers gaan helemaal los bij een doelpunt, terwijl de andere speler gewoon op een rustige manier weer naar zijn eigen helft loopt. Natuurlijk is de viering van een doelpunt afhankelijk van de waarde van de goal, maar je zult altijd blij moeten zijn met het scoren van een goal. Een goal moet daarom ook goed gevierd worden. Wij gaan je hiermee helpen. Hieronder hebben wij een aantal creatieve goal celebration samengesteld die je kunt uitvoeren bij je volgende goal:


  39485-xyqvqenmct-1471250202 1. 'De Zakelijke' Celebration Bij een zakelijke celebration geef je je teamgenoten een handje, pak je de bal en ren je direct terug naar je eigen helft. Je verspilt geen tijd en energie aan onnodige dansjes, een handstand of een mislukte koprol.


  mario-balotelli-italy-euro-2012-celebration 2. 'De Mario Balotelli' Dit is een zeer uitdagende goal celebration. Ten eerste weet je dat je hier een gele kaart voor gaat krijgen en daarnaast moet je lichaam eerst op een bepaald niveau zijn om deze celebration goed uit te kunnen voeren. Een sixpack is een minimale vereiste.


  aJJWbcp 3. 'The Black Panter' Celebration De Franse spits Bafétimbi Gomis gaat na elk doelpunt als een panter over de grond kruipen. Dit doet hij ter ere van de Malinese voetballegende Salif Keïta, die ook wel bekend stond als 'The Black Panther'. Deze celebration is geniaal omdat niemand zal verwachten dat je dit gaat doen, en iedereen zich zal afvragen wat de betekenis hiervan is.


  Schermafbeelding 2016-12-15 om 17.21.16 4. 'De Jürgen Klinsmann' Duik Voor deze goal celebration hoef je gelukkig niet zo heel veel te oefenen. Het enige wat je moet doen is als een blinde kip een volle sprint trekken en een flinke duik nemen over de grasmat. Je kunt eventueel je snelheid trainen, zodat je duik er wat spectaculairder uitziet. Je loopt dan echter echter wel meer risico op brandwonden, als de grasmat niet vochtig genoeg is.


  5. 'The Headbutt' Celebration Dit is een typische celebration voor spelers die bijna nooit scoren en uit enthousiasme iets vreemds willen doen. Je moet rekening houden met een flinke schadevergoeding en er is een grote kans dat je na de celebration een bezoekje aan het ziekenhuis moet brengen.


  FBL-WC-2014-MATCH57-BRA-COL 6. 'De David Luiz' Deze celebration valt eigenlijk niet te plannen en is daarnaast niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk een behoorlijk eng gezicht kunnen trekken en vol zitten met adrenaline om deze celebration op de juiste manier uit te kunnen voeren.


world-cup-goal-celebration-colombia 7. 'De Colombiaanse dans' Voor deze goal celebration moet iedereen vrolijk zijn en moeten jij en je teamgenoten beschikken over losse heupen. Zodra het doelpunt is gescoord rennen jullie naar de wisselspelers, om vervolgens met z'n allen een dansje te doen. Als het team deze celebration eenmaal onder de knie heeft, zul je alleen nog maar meer doelpunten willen scoren.