Als voetballiefhebber ben je natuurlijk maar met één ding bezig in het leven: voetbal. Soms kijk je een voetbalwedstrijd op TV, soms trap je zelf tegen een balletje en soms lees je een interessant voetbalboek. Maar wat zijn nou interessante voetbalboeken? Waar moet ik beginnen? Wij helpen je hier graag mee en daarom hebben wij hieronder een aantal leuke boeken samengesteld in één overzicht:


Wim Kieft De meeste mensen kennen Wim Kieft als een legende in de voetballerij. In zijn voetbalcarrière won hij diverse grote prijzen en op 19-jarige leeftijd won hij al de Gouden Schoen. Echter droeg hij op latere leeftijd jarenlang een geheim met zich mee. Hij was namelijk verslaafd aan cocaïne, en moest een pittige strijd aangaan tegen deze levensgevaarlijke verslaving. Geen genade Dit boek gaat over het ruige leven van ex-profvoetballer Andy van der Meijde. Hij groeide op in een volkswijk in Arnhem en verdiende op jonge leeftijd miljoen euro's bij o.a. Inter en Everton, tot dat hij verslaafd raakte aan o.a. drank en drugs. Ik, Zlatan Auteur David Lagercrantz vertelt het bijzondere levensverhaal van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed groeide op in een immigrantenwijk in Malmö en verhuisde al op jonge leeftijd naar Amsterdam om bij Ajax te spelen. Biografie Ronaldo Auteur Luca Caioli heeft het bizarre leven van Cristiano Ronaldo in de vorm van een boek aan de wereld gepresenteerd. Het boek gaat over hoe Cristiano Ronaldo opgroeide in een arm gezin op het Portugese eiland Madeira en dagelijks bezig was met het realiseren van zijn voetbaldroom. Gijp Dit geniale boek, geschreven door Michel van Egmond, vertelt precies hoe Rene van der Gijp al zijn hele leven met dezelfde mentaliteit in het leven staat. Vanaf zijn jeugdjaren, zijn voetbalcarrière tot aan zijn indrukwekkende TV-carrière bij VI. Johan Cruijff Mijn verhaal Als Nederlandse voetballiefhebber ben je bijna verplicht om dit boek gelezen te hebben. Johan Cruijff is misschien wel de beste voetballer aller tijden en is afkomstig uit ons mooie kikkerlandje. Samen met een journalist van de Telegraaf deelde Johan Cruijff zijn legendarische levensverhaal in de vorm van dit bijzondere boek.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Zo niet, klik dan hier om jezelf gratis aan te melden op www.voetballoopbaan.nl