Iedereen stelt wel een doelen, waar nooit wat terecht van komen. Of het nou iets heel 'algemeens' is als stoppen met roken of vaker gaan sporten, of iets sportgerelateerds waarbij je op korte termijn een bepaald doel wilt behalen.

Hoe dan ook, is het absoluut nodig om je doelstelling goed op papier te schrijven en je te houden aan bepaalde regels die je kunnen helpen sneller bij je doel te komen. De 6 belangrijkste regels hebben we hieronder voor je uitgeschreven.

1. Stel een concreet doel

Wees zeer concreet als je een doel stelt op korte termijn. Als jij als doel hebt om binnen drie maanden op de 30 meter 20% sneller te worden, heb je een concreet doel te pakken. Maar als je binnen 3 maanden ‘gewoon wat sneller’ wilt worden, wordt het lastig om jezelf hiervoor te motiveren.

2. Train hard en specifiek

Zorg dat je keihard gaat trainen voor jezelf, maar houd het wel specifiek. Hoe specifieker je voor je doel traint, hoe sneller je resultaten zult behalen. Train je bijv. omdat je over 6 weken stage moet lopen bij een profclub, zorg dan keihard gaat werken aan de punten waar jij je nog onzeker over voelt.

3. Wees bereid overuren te maken

Overuren maken is absoluut nodig om je doel sneller te bereiken. Houd natuurlijk wel rekening met je hersteltijd, maar wees niet bang om iedere dag uren langer te werken dan je gewend bent. Dit hoeft niet alleen fysiek, maar kan ook mentaal zijn door bijv. boeken te lezen of documentaires te kijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

👌👍

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

4. Maak opofferingen

Wees bereid dingen te verliezen. Als je gaat investeren in iets (financieel), wees bereid het geld (tijdelijk) kwijt te raken. Als je momenteel veel tijd kwijt bent aan zaken die je niet dichter bij je doel brengen, stop ermee.

5. Wees continue scherp

Je moet scherp zijn, want kansen komen continue voorbij. Soms ben je zo erg gefocust op iets, of juist totaal niet, dat je de kansen die steeds voorbij komen niet eens ziet. Zorg dus dat je altijd scherp bent en vang alle duidelijke signalen goed op.

6. Creëer noodzaak

Het kan handig zijn om noodzaak te creëren wanneer je een doel sneller wilt behalen. Noodzaak creëer je door de tijd die je voor een bepaald doel uittrekt te verkorten, zodat je ergens 100% voor MOET gaan i.p.v. 50% voor MAG gaan.