Keepers kunnen een wedstrijd voor je winnen of verliezen. De sluitpost van het elftal kan de wedstrijd van zijn leven keepen, maar in de laatste minuut een fatale fout maken door de bal door zijn handen te laten glippen. Vaak heeft dit te maken met een nochalante instelling en daar komen meestal de volgende blunders uit: 1. Een mislukte kapbeweging Lloris liet tijdens de WK-finale even zien hoe je een wedstrijd nou echt spannend kan maken als keeper. Met een behoorlijke nonchalante kapbeweging maakte één van de beste goalies van de wereld een gigantische blunder.

  2. Een verkeerde uittrap Dit gebeurd regelmatig bij keepers die gewoonweg veel te makkelijk denken. Ze denken de bal even makkelijk te crossen op een back, maar schieten de bal vervolgens dwars door het midden in de voeten van de tegenstander. 3. Onnodig ver uitkomen Keepers als Neuer mogen dit doen. Puur omdat hij goed kan meevoetballen. Maar keepers die hier minder goed in zijn, moeten gewoon netjes in hun doelgebied blijven. 4. Een simpele bal uit de handen laten glippen Dit is een zeer herkenbare blunder voor een hoop goalies. Ze denken heer en meester te zijn in de lucht, maar bij een beetje concentratieverlies laat je de bal zo door je handen glijden. 5. De bal onder de voet laten rollen Ook dit heeft vaak te maken met concentratieverlies en veel te nonchalant omgaan met een terugspeelbal. Sommige keepers weten zichzelf nog te corrigeren, maar het loopt vaker slecht dan goed af.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden