Als wisselspeler moet je vaak met verschillende type voetballers op de reservebank plaatsnemen. De ene die is zo gek als een deur, de ander slijmt er op los bij de trainer en jij zit voornamelijk met de gedachte 'ben ik echt zoveel slechter dan mijn concurrent?'.
Hieronder hebben wij vijf type wisselspelers omschreven die je ongetwijfeld een keertje bent tegengekomen op de reservebank.
1. De 'Ik-hoop-dat-we-vandaag-keihard-verliezen'
Dit soort spelers zul je op elke reservebank tegenkomen. Je ziet een glimlach op z'n gezicht komen zodra het niet lekker loopt bij zijn team. Hij juicht nog net niet wanneer de tegenpartij een doelpunt heeft gescoord. Veel voetballers hebben deze negatieve mindset als ze 'onterecht' benadeeld worden.
2. De emotionele wisselspeler
Dit type wisselspeler moet bijna een traantje wegpinken omdat hij niet in het basiselftal staat. Hij is heel emotioneel en had veel hogere verwachtingen van de trainer. Emotionele voetballers zijn er vaak niet bij met hun verstand en zijn vaak niet realistisch. Probeer als voetballer in dit soort situaties daarom altijd met je hoofd te denken en reflecteer goed wat er toe heeft geleid dat jij nu een wisselspeler bent.
3. De 'ik-doe-alles-voor-een-basisplek'
Hij vult de bidonzakken, neemt alle spullen mee naar het veld en doet alles wat de trainer van hem verwacht. Eigenlijk iets heel normaals, maar sommige voetballers doen plotseling dingen die ze normaal gesproken nooit doen. Vaak zijn dit spelers die van zichzelf weten dat ze terecht wissel staan.
4. De 'als-ik-nog-één-keer-wissel-sta,-stop-ik'
Dit soort spelers zijn er helemaal klaar mee om als wisselspeler gebruikt te worden en gaan liever op zaterdagmiddag lekker thuis TV kijken, dan dat ze langs het veld op de bank willen zitten. Dit soort spelers zijn meestal niet geliefd bij de trainer en zijn moeilijk te motiveren.
5. De agressieveling
Deze speler kan zijn emoties met moeite in bedwang houden en is bijna bereidt zijn trainer een klap te verkopen op het moment dat hij te horen krijgt dat hij wissel staat. Een mentaliteit die absoluut niet thuishoort op het voetbalveld, maar helaas nog wel regelmatig voorkomt.