Zodra het einde van het seizoen nadert, zul je merken dat je bepaalde krachten extra nodig zult hebben. Er wordt conditioneel meer gevraagd en je zult alles op alles moeten zetten om het seizoen positief af te sluiten.

Maar welke spelers heb je écht nodig aan het einde van het seizoen? Welke spelers kunnen er voor zorgen dat jullie alsnog kunnen handhaven? 1. Een architect De architect van het elftal is vaak de slimste voetballer van het elftal. Tenminste, slim op het gebied van voetbal. Voetbalintelligentie is iets dat veel spelers niet hebben. Ze spelen daarom vaak op het middenveld en weten continue te ruimtes te vinden. Een type speler als Luka Modrić. 2. Een leider Ieder team heeft een echte leider nodig, helemaal in een fase waarin het belangrijk is om punten te pakken. Een echte leider neemt het hele team op sleeptouw en zorgt ervoor dat iedereen een tandje bij zet tijdens de laatste trainingen en wedstrijden van het seizoen. 3. Een spits die scoort Uiteraard heeft ieder team dit nodig, het gehele seizoen door. Maar wanneer degradatie om de hoek komt kijken, voelt elk doelpunt die jullie spits maakt extra lekker. Zorg er dus voor dat de spits extra alert is in deze fase en dat hij iedere wedstrijd zijn doelpuntje meepikt. Extra individuele trainingen kunnen een spits ook helpen productiever te worden. 4. Een routinier Een routinier is een type voetballer als Dirk Kuyt van ongeveer 35 jaar of ouder en nog steeds goed functioneert. Dit soort spelers weten vaak wat hard werken inhoudt en zullen het team altijd helpen. Ook als ze wissel staan en in de laatste 10 minuten van de wedstrijd moeten invallen. 5. Een verdediger met een handrem Soms heb je gewoon een verdediger nodig die vol erin klapt en de tegenstander laat zien dat er niets valt te halen tegen jullie. Helemaal in de laatste fase van het seizoen komen dit soort spelers goed van pas en kunnen ze zeker punten voor jullie winnen.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden