7 topvoetballers die regelmatig aan yoga doen

14-06-2021
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Yoga is een van de meest opkomende trainingsmethode in de voetballerij. Waar vroeger vrijwel geen enkele prof zich bezig hield met fysieke en geestelijke ontwikkeling, zien we yoga tegenwoordig in steeds meer lagen in de voetballerij terugkomen. Van (semi)prof- tot amateurvoetbal.

Om jou een beter beeld te geven over wat voor profs aan yoga doen, hebben we een lijstje samengesteld van zes profvoetballer die groot fan zijn van yoga.

1. Lionel Messi

Messi komt wellicht niet over als een trainingsbeest, maar dat hoeft ook helemaal niet. Yoga is een compleet andere manier van jezelf trainen op fysiek. Messi doet meestal na een zware training een ‘power yoga’ sessie. Dat is een fysieke yogavorm waarbij je minder bezig bent met geestelijke oefeningen.

2. David Silva

Dankzij United-icoon Ryan Giggs is David Silva geïnteresseerd geraakt in yoga. “With so many games to play, anything you can find which helps you prepare for these games is good. I have taken up yoga and meditation with the same yoga-teacher as Ryan Giggs. It’s been another way of helping me stretch out after games. It’s also helped me get back in shape.” aldus David Silva.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

ZENsational win 🧘‍♂️

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland) op


 

3. Erling Haaland

Haaland besteed veel energie aan persoonlijke ontwikkeling en heeft zichzelf waardevolle routines aangeleerd. Zo wandelt hij iedere ochtend een halfuurtje en leeft hij volgens een relatief streng voedingsschema waarbij hij geen junkfood, alcohol, snacks etc. mag eten. Ook doet hij iedere avond vlak voor het slapen 40 minuten yoga-oefeningen.

4. Cristiano Ronaldo

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht kan Ronaldo natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ronaldo doet er letterlijk álles aan om fysiek en mentaal het beste uit zichzelf te halen. En daar hoort natuurlijk ook yoga bij. In de documentaire van Ronaldo vertelt hij dat hij iedere dag yoga doet om flexibeler te worden, beter te kunnen focussen en sneller te herstellen.

5. Gareth Bale

Gareth Bale heeft met name tijdens zijn langdurige blessures ontdekt dat yoga hem helpt om sneller tot rust te komen, flexibeler en mobieler te worden en beter te leren ademhalen. Ondanks zijn vele blessures is Bale een pure topatleet die altijd het maximale uit zijn fysiek wilt halen.

6. Fabian Delph

“Gael Clichy heeft mij bij Manchester City gemotiveerd om yoga te doen. Ik heb dankzij yoga beter leren ademhalen, meer de controle over mij lichaam weten te krijgen en het kalmeert mij waneer ik een zware training of wedstrijd heb gehad.” aldus Fabian Delph.

7. Antoine Griezmann

Een periode maakte Griezmann na elk doelpunt de welbekende yoga pose waarbij hij met gekruiste knieën op de grond ging zitten, ook wel de Agnistambhasana genoemd. Griezmann doet regelmatig aan yoga om meer de rust in zichzelf te krijgen.


Wil jij ook beginnen met yoga? Dan kan het trainingsprogramma Yoga & Mindset je helpen om jezelf te ontwikkelen op fysiek en mentaal gebied. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

yoga voor voetballers mobiliteit flexibiliteit strekken rekken

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7432 stemmen Nee: 9787 stemmen