Buitenspelers bestaan er in verschillende soorten en maten. In het moderne voetbal zien we eigenlijk niet meer zo vaak een klassieke buitenspeler die met een functionele actie de achterlijn haalt en een goede voorzet geeft. 

Het is dus belangrijk om je aan te passen aan het moderne voetbal. Maar wat wordt er voornamelijk van je verwacht tegenwoordig? Waar moet je aan werken om een goede buitenspeler te zijn/worden?

1. Wees productief

Als buitenspeler word je afgerekend op je statistieken. Hoe goed je ook speelt, je zult doelpunten moeten maken en assists moeten geven om jezelf in de schijnwerper te spelen.

2. Werk aan je eerste aanname

Dit is een zeer belangrijk onderdeel voor buitenspelers. Als je geen goede aanname hebt, begin je iedere individuele actie al verkeerd. Zorg dat je altijd je directe tegenstander voor bent door de bal altijd op de juiste manier aan te nemen.

3. Train meer op individuele acties

Zorg dat je meerdere acties in huis hebt waarmee jij je tegenstander in de luren kunt leggen. Als je hier vaak genoeg op traint (wedstrijd-echt), zal het steeds makkelijker worden om je tegenstanders te passeren. In ons Forward Membership ligt het accent op individuele acties op snelheid, techniek en balcontrole.

4. Train op een goede voorzet

Je moet een goede voorzet in huis hebben als buitenspeler. Ook wanneer je als rechtsbenige voetballer op linksbuiten speelt. Je haalt namelijk de snelheid uit het spel als je continue naar je goede been moet draaien om een voorzet te geven. Train hier dus vaak op.

5. Werk aan je snelheid

Snelheid is ó zo belangrijk als buitenspeler. Helemaal in de moderne voetbalwereld. Zorg dat je o.a. je start- en reactiesnelheid, versnelling en explosiviteit vaak genoeg traint.