5 tips om als aanvoerder meer uit je teamgenoten te halen

12-03-2021
snelheid slaap kracht fitness checklist thuistrainen voetbaltraining techniektraining €77,95 €122,84
€19,95
€19,95
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,95
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,95
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,95
€19,95
€19,95
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,95
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,95
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Als aanvoerder ben je misschien wel de belangrijkste voetballer van het team. Een trainer zou nooit zomaar een aanvoerdersband aan iemand schenken. Daarom zul je als aanvoerder professioneel om moeten gaan met deze bewuste keuze van de trainer.

Je hebt als aanvoerder echter wel wat kwaliteiten nodig om je medespelers op sleeptouw mee te kunnen nemen. Welke kwaliteiten dat zijn, benoemen we hieronder:

1. Volwassenheid

Als aanvoerder moet je volwassen zijn. Volwassenheid zorgt ervoor dat je zowel binnen als buiten het veld serieus je taken kunt invullen en daarmee je medespelers kan laten zien hoe zij zich zouden moeten gedragen.

2. Laat zien hoe het moet

Laat zien hoe je jezelf als voetballer moet opstellen. Train hard, speel in dienst van het team, geef iedere wedstrijd 100%, zorg dat je nooit te laat komt, luister naar de trainer en communiceer onderling goed met elkaar.

3. Wees een echte leider

Een band dragen en een beetje schreeuwen in het veld kan iedereen. Maar een echte leider zijn voor je team kan soms best lastig zijn. Leiderschap is dan ook iets wat je een beetje van nature moet hebben. Maar ook als je deze aangeboren eigenschap niet hebt, zul je je als een echte leider moeten opstellen. Dat betekent dat je bijv. regelmatig met de trainer in gesprek gaat en klachten vanuit de groep duidelijk communiceert naar de trainer.

4. Uitstraling

Dit is misschien niet een hele belangrijke eigenschap, maar het kan wel een positieve draai geven aan jouw aanzien als aanvoerder. Met uitstraling bedoelen we de manier waarop jij jezelf presenteert. Zorg bijv. dat je er fysiek sportief en atletisch uitziet, een goede stem hebt om je teamgenoten te coachen etc.

5. Gebruik je (voetbal) intelligentie

Als aanvoerder is het belangrijk om je intelligentie te gebruiken. Pak alleen kaarten wanneer het echt nodig is, maak geen onnodige overtredingen, coach je medespelers wanneer ze moeten omschakelen of kantelen, pep je medespelers op wanneer het even tegen zit etc.


Wil jij fysiek steker worden en als een echte profatleet in de gym trainen? Dan kan het trainingsprogramma Gym Routine je volledig op weg helpen om het maximale uit jouw fysiek te halen.

fysiek sterker worden duelkracht verbeteren voetbal krachttraining schema

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 4390 stemmen Nee: 6294 stemmen