5 redenen om Justin Kluivert de transfer naar AS Roma te gunnen

13-06-2018

Met name op social media wordt Justin Kluivert niet bepaald gesteund met zijn transfer naar AS Roma. De talentvolle buitenspeler gaat volgens velen ‘te vroeg’ naar het buitenland en zal daarom een te groot risico nemen om nog iets van zijn carriere te maken.

Om deze mensen toch wat positiviteit mee te geven hebben we hieronder vijf redenen samengesteld waarom je Kluivert juist succes moet toewensen in plaats van haat.

 

1. Mbappé kon het ook

Uiteraard willen we Justin Kluivert niet vergelijken maar Mbappé, maar de cijfers lijken wel op elkaar . Mbappé was 18 jaar oud en speelde 41 competitiewedstrijden waarin hij 16 keer wist te scoren voor hij  van AS Monaco naar PSG ging.  Kluivert is 19 jaar en speelde 44 competitiewedstrijden waarin hij 12 keer wist te scoren.

2. Hij komt in een geweldige omgeving terecht

Wonen in een wereldstad als Rome waar je heerlijke Italiaanse pizza’s en pasta’s kan eten, een lekker klimaat hebt en gaat voetballen bij grote club als AS Roma. Wie wil dat nou niet?

🎭 #JK45 #HZ10

Een bericht gedeeld door Justin Kluivert (@justink_) op
3. Neem jezelf in bescherming

Je kan Justin Kluiver het allerergste wensen, maar als hij aankomend seizoen de sterren van de hemel speelt bij AS Roma zal jij er alleen maar een slecht gevoel aan over houden. Wees dus gewoon positief en geef andere mensen liefde i.p.v. haat.

4. Het leven bestaat uit uitdagingen

Net zoals jij waarschijnlijk op je werk steeds opzoek bent naar nieuwe uitdagingen, hebben voetballers precies hetzelfde. De één is hier net wat ambitieuzer in dan de ander. Justin Kluivert is nou eenmaal ervan overtuigt dat hij die stap kan maken, dus waarom mag hij het niet proberen?

5. Zijn goede vriend Hakim Ziyech zal hem steunen

Justin Kluivert zal er niet alleen voor staan in Rome. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Hakim Ziyech ook verhuizen naar de Italiaanse topclub. Kluivert zal dus te allen tijde op steun van Ziyech kunnen rekenen. Overigens spelen Kevin Strootman en Rick Karsdorp ook bij AS Roma.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl!

7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09

 

Poll

Hoe belangrijk is het om als voetbalspeler of trainer een goed netwerk te hebben?
Héél belangrijk Belangrijk Niet echt belangrijk Totaal niet belangrijk
Héél belangrijk: 3722 stemmen Belangrijk: 1406 stemmen Niet echt belangrijk: 235 stemmen Totaal niet belangrijk: 357 stemmen