Waar wordt gewerkt worden fouten gemaakt. Een bekend gezegde dat zich ook op het voetbalveld tijdens iedere wedstrijd afspeelt. Elke voetballer maakt wel eens een fout. Sommige fouten pakken uiteraard echter groter uit dan andere.

Het is in eerste instantie belangrijk om tijdens iedere wedstrijd geconcentreerd te zijn. Maar wat kun je doen als jij een fatale fout maakt en jullie daardoor een tegendoelpunt krijgen? Of zelfs de wedstrijd verliezen?

1. Laat 'fans' geen negatieve invloed op je hebben

Wees mentaal sterk genoeg om de kritiek die je krijgt vanuit het publiek of op sociale media naast je neer te leggen. Reageer nooit op fans die wat over je te zeggen hebben.

2. Probeer je fout niet geforceerd te corrigeren

Blijf simpel voetballen. Ga niet je fout proberen te 'corrigeren' door opeens heel geforceerd te gaan voetballen. Hierdoor vergroot je namelijk alleen maar de kans op het maken van meer fouten.

3. Reflecteer je spel na de wedstrijd

Na de wedstrijd is het belangrijk om je spel goed te analyseren. Neem een moment voor jezelf en schrijf voor jezelf op wat je wél en niet goed hebt gedaan. Zo onthoud je makkelijker je leermomenten en kun je jezelf beter ontwikkelen.

4. Ga door, ook na de wedstrijd

Het moment is geweest, haal je les eruit en ga door. Leef verder. Je kunt de tijd niet meer terugdraaien. Zorg ervoor dat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt en laat fouten je energiebron worden om nóg harder te groeien.

5. Concentreer je beter

Er bestaan prestatiebevorderende voedingsmiddelen die je kunt gebruiken. Eén van de meest effectieve middelen is cafeïne. Probeer echter op een zo natuurlijk mogelijke manier cafeïne tot je te nemen. Het liefst via thee zoals Yerba Maté. Athlete Juice biedt een gezonde biologische ijsthee met Yerba Maté aan die tevens cafeïne bevat. Hiermee verhoog je je concentratievermogen.