Elk elftal met een goede spits kan heel ver komen in de competitie. Als een spits op jaarbasis 25 goals en 10 assists produceert ben je als trainer een gezegend persoon. Er bestaan namelijk genoeg spitsen die totaal geen toegevoegde waarde hebben voor een elftal, maar puur voor spek en bonen rugnummer 9 dragen. Deze types kun je herkennen aan de volgende kenmerken: JohnCollinsKLaagt651-ea9e7bc2b1d30e0f4d0716fbf15e33a4-a8a3bc63c84f64198b7d7253053a61bd


  1. Geen scorend vermogen Een spits draagt het rugnummer 9 omdat hij doelpunten moet maken. Heb je geen scorend vermogen? Dan kun je beter een positie terug of wellicht gewoon op de bank plaats gaan nemen. Zorg er dus als spits zijnde altijd voor dat je voldoende doelpunten maakt. 2. Te vaak buitenspel Een spits die bij elke dieptepass buitenspel staat probeert alleen maar zichzelf voor de gek te houden. Hij wordt boos op de scheids- en grensrechter, maar het hele sportcomplex inclusief zijn eigen medespelers zien duidelijk dat hij continue buitenspel staat. Dit soort spitsen zijn vaak té traag en proberen de boel daarom te saboteren. 3. Geen aanspeelpunt Een spits moet altijd aanspeelbaar zijn. Iedere speler in het veld die opzoek is naar een aanspeelpunt moet bij jou terecht kunnen. Een spits die zich continue terugtrekt en zich verstopt achter de verdedigers heeft geen recht om de spitspositie te claimen. 4. Onzekere uitstraling Als je spits bent is het belangrijk om een goede uitstraling te hebben. Je vertegenwoordigt rugnummer 9 en dat is niet zomaar een rugnummer. Spelers als Ronaldo hebben dit rugnummer legendarisch gemaakt, dus zorg ervoor dat je rugnummer 9 met respect behandeld. 5. Onhandig met de bal Een spits moet de bal goed kunnen aannemen en zonder problemen kunnen wegdraaien bij zijn tegenstander. Sommige spitsen hebben de draaicirkel van een vrachtwagen en kunnen daarom nooit op een simpele manier bij hun tegenstander wegdraaien. Dit soort spitsen horen thuis op de bank, of de tribune.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!