In de voetballerij heb je altijd bepaalde types rondlopen die continue lopen op te scheppen over hun voetbalcarrière. Ze hebben naar eigen zeggen bij diverse grote clubs gevoetbald en doen alsof ze het spelletje hebben uitgevonden.

Dit soort types hebben vaak niet door dat ze ongeloofwaardig overkomen en worden eigenlijk door niemand echt serieus genomen. Om de mensen te helpen die toch nog in dit soort 'blufferds' geloven,

hebben wij hieronder vijf kenmerken samengesteld waaraan je de leugens makkelijk kunt herkennen:

1. Hij claimt vroeger bij grote clubs stage te hebben gelopen

Dit soort voetballers kunnen hele mooie praatjes houden en vertellen maar al te graag dat ze vroeger bij club als Ajax, Feyenoord en PSV hebben stage gelopen. Vaak is dit complete onzin en puur opschepperij. Dit soort leugens worden vaak gebruikt omdat de waarheid heel moeilijk te achterhalen is.

2. Hij kan nu veel minder goed voetballen dan hij vroeger claimde te voetballen

Hier heeft hij altijd wel een excuus voor klaarliggen. Vaak worden excuses als 'blessures' gebruikt om zijn huidige wanprestaties goed te praten. Dit is meestal een zwak excuus om ervoor te zorgen dat je zijn sterke verhalen alsnog blijft geloven.

3. Hij ‘kent’ veel profvoetballers

Als we dit soort leugenaars moeten geloven, heeft hij samen met grote profvoetballers gevoetbald en heeft hij nog regelmatig contact met ze. Echter kan hij dit nooit hard bewijzen en lijkt het er meer op alsof de grote profvoetballers geen flauw idee hebben wie deze onbekende voetballer precies is.

4. Hij vertelt dat hij in het buitenland heeft gevoetbald

Dit is misschien wel de makkelijkste leugen om te vertellen. Dit soort leugens zijn namelijk moeilijk te achterhalen en worden al gauw serieus genomen. Als je eenmaal gaat doorvragen over zijn buitenlandse avonturen zul je er al gauw achterkomen dat het één grote leugen is.

5. Op internet is niks over hem te vinden

Wanneer je zijn naam op Google intikt, vind je nergens een link naar een voetbalwebsite of iets van bewijsmateriaal dat hij bij een grote club gespeeld heeft. Je komt waarschijnlijk ergens een websitelink van een schoolproject tegen, maar daar blijft het dan ook bij.