Profvoetballer worden is een droom voor iedere voetballer, maar in hoe verre ben je als voetballer nog interessant genoeg voor profclubs? Hoe kun jij invloed hebben op de stappen die jij gaat maken als voetballer?

1. Gretigheid

Hoe graag wil jij je dromen realiseren? Gretigheid zorgt ervoor dat je serieuzer en planmatiger je doelstellingen achterna gaat, waardoor je kans om prof te worden dus aanzienlijk groter wordt.

2. Blessurevrij lichaam

Blessures kunnen een flinke gat maken je voetbalcarriere en ervoor zorgen dat clubs geen vertrouwen meer in je hebben. Zorg er dus voor dat je altijd goed traint en je lichaam zo blessure-vrij mogelijk maakt.

3. Bereid grensen te verleggen

Soms zul je grenzen moeten verleggen om verder te komen. Zo kan het voorkomen dat je een club gaat vinden die wat verder van huis ligt of dat je zelfs naar het buitenland verkast voor een transfer.

4. Gezond verstand

Dit is een zeer belangrijk vereiste om nog iets van je carriere te maken. Je gezonde verstand komt namelijk van pas bij blessures, 'onterechte' wissels, het maken van transfers etc.

5. Voetbalintelligentie 

Het is belangrijk dat je het spelletje begrijpt. Het klinkt misschien makkelijk, maar veel voetballers denken vaak dat ze heel goed zijn terwijl ze eigenlijk het spelletje helemaal niet begrijpen. Je moet bijv. altijd weten waar de ruimtes liggen, voordat je de bal krijgt al weten wat je gaat doen, situaties kunnen lezen en nog veel meer.