Sommige voetbalspelers worden helemaal gek als ze te horen krijgen dat ze de volgende wedstrijd op de bank moeten plaatsnemen. Ze gaan hun emoties vaak afreageren op trainers, medespelers of zelfs op mensen uit de technische staf. Dit soort type spelers voldoen vaak aan bepaalde kenmerken die overeen komen met soortgelijke spelers. Je kunt ze meestal aan de volgende zaken herkennen:


  1. Ze willen geen bidons vullen of waterzakken dragen Zodra de bidons gevuld moeten worden, lopen dit soort spelers direct de kleedkamer uit. Ze hebben te veel trots om dit soort simpele dingen uit te voeren en zullen er alles aan doen om te voorkomen dat hun 'trots' beschadigd raakt. 2. Ze geven voor de trainer de schuld Wisselspelers hebben vaak een aantal standaard-excuses klaarliggen. Eén van deze excuses is het de schuld geven van de trainer. De reden waarom dit soort spelers wissel staan ligt volgens hun namelijk altijd aan de trainer; De trainer is blind, maakt verkeerde keuzes, kan niet coachen, heeft geen verstand van voetbal etc. etc. 3. Ze hopen dat hun team gaat verliezen Ze gunnen hun teamgenoten helemaal niks. Dit soort spelers hopen iedere wedstrijd dat het team verliest en zo snel mogelijk degradeert uit de competitie. Als ze mogen invallen schieten ze het liefst de bal in het eigen doel, zodat hun team alsnog de wedstrijd verliest. 4. Een dag voor de wedstrijd uitgaan Ik sta toch wissel? Waarom zou ik niet mogen uitgaan? Een emotionele speler, die weet dat hij op de bank moet gaan plaatsnemen, gaat de avond voor de wedstrijd helemaal los. Hij zal al zijn energie verbruiken tijdens het uitgaan, zodat hij in ieder geval een gevoel heeft dat hij iets van zijn weekend heeft gemaakt. 5. Ze hanteren de 'schijt aan alles' mentaliteit Deze mentaliteit kan verschillende kanten opgaan. Je hebt spelers die hier behoorlijk extreem in kunnen zijn, en sommige zullen er wat beter mee om kunnen gaan. Bij de extreme variant gaan de spelers meestal schelden, tegen spullen aan schoppen, medespelers blesseren op de training of komen gewoonweg niet opdagen op de dag van de wedstrijd.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Zo niet, klik dan hier om jezelf gratis aan te melden op www.voetballoopbaan.nl