Raphael Varane liet in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City duidelijk zien dat hij absoluut niet (meer) over het niveau beschikt van wat hem wordt verwacht bij Real Madrid.

Met twee gigantische blunders (zie video's hieronder) in één wedstrijd zorgde hij ervoor dat Manchester City zonder veel moeite de bal in het net kon plaatsen wat uiteindelijk voor een 2-1 eindstand zorgde. Waarschijnlijk herken jij dit soort acties wel van een speler uit jouw team. Zo niet, dan geven we je hieronder nog vijf extra kenmerken om deze speler alsnog te herkennen.

  1. Onzeker in de opbouw Zodra 'de Raphael Varane' de bal ontvangt vanuit de keeper zie je hem al gelijk aarzelen. Hij weet nooit zo goed wat hij met de bal aan moet en probeert hem zo snel mogelijk weer kwijt te raken. Pure paniek. 2. 'Ooit was het een groot talent' Spelers als 'Raphael Varane' stonden vroeger altijd te boeken als een enorm talent, maar tegenwoordig is daar niks meer van terug te zien. Het is daarom ook maar vaak de vraag in hoeverre je dit moet geloven. 3. Dankzij hem verlies je wedstrijden 'De Raphael Varane' uit je team is de type speler die minimaal 10 wedstrijden die jullie team verliest op zijn verantwoordelijkheid kan nemen. Niemand durft dit natuurlijk hardop te zeggen, maar feitelijk is dit wel zo. 4. Hij heeft z'n uitstraling mee Het is met name de uitstraling van 'de Raphael Varane' die tegenstanders in de maling doet nemen. Hij ziet er met zijn postuur namelijk uit als een gevaarlijke centrale verdedigers, maar in de realiteit bakt hij er vaak niks van. 5. Hij is toe aan een lager niveau Het is duidelijk dat 'de Raphael Varane' uit jullie team momenteel op een te hoog niveau acteert. Het is tijd om een stapje terug te doen, in hoeverre dit tenminste nog mogelijk is. Hoe dan ook zal er iemand op moeten staan om hem dit advies te geven.