Niet alleen als voetbalspeler, maar ook als voetbaltrainer zul je jezelf continue moeten ontwikkelen om beter in je vak te worden. Naast de officiële trainersdiploma's is het ook van belang om regelmatig cursussen te volgen om het maximale uit je spelers te kunnen halen.

Weet jij hoe voetballers door functioneel te trainen sneller, fitter en minder blessuregevoelig kunnen worden? Veel trainers hebben hier geen antwoord op. Door de onderstaande cursussen te volgen kun jij jezelf onderscheiden als trainer en je spelers doelgericht naar een hoger niveau tillen.  

1. Conditietrainer Voetbal

Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal leer jij o.a. hoe je door middel van voetbalspecifieke kracht- en snelheidstrainingen, loopscholing en looptechniek meer uit de individuele prestaties van je spelers kunt halen. Duur: 2 dagen Diplomering: Certificaat en 6 KNVB licentiepunten Kosten: €395,- (10% korting met code: VL10S2M)  

2. Video Analist Voetbal

Video analyse wordt steeds belangrijker in de voetbalwereld. Ook in het amateurvoetbal. Het is dus goed om hier alvast serieus werk van te maken en een cursus te gaan volgen. Tijdens de cursus Video Analist Voetbal leer jij hoe je zo efficient mogelijk kunt omgaan met videobeelden van trainingen en wedstrijden. Duur: 4 avonden Diplomering: Certificaat en 4 KNVB licentiepunten Kosten: €345,- (10% korting met code: VL10S2M)  

3. Invloed van Groeispurt op Voetballers

Op fysiek, sociaal, emotioneel en mentaal gebied zijn kinderen compleet andere voetballers dan volwassenen. Als trainer zul je hier goed mee om moeten kunnen gaan en veel rekening mee moeten houden. Tijdens de cursus Invloed van Groeispurt op Voetballers zul je hier meer over te weten komen. Duur: 1 dag Diplomering: Certificaat Kosten: €80,- (10% korting met code: VL10S2M)

4. Periodisering voor voetbal

Tijden de cursus Periodisering voor voetbal leer je hoe je als trainer bepaalde trainingsvormen kunt toepassen in verschillende fasen van het seizoen. Je leert welke periodiseringsmodellen er bestaan, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je in je trainingen rekening kunt houden met blessures van spelers. Duur: 1 dag Diplomering: Certificaat, 3 KNVB licentiepunten en 4 NGS-punten Kosten: €135,- (10% korting met code: VL10S2M)  

5. Hersteltrainer

Iedere trainer droomt van een selectie waar iedereen topfit is en waar er weinig blessures vallen. En als er een speler geblesseerd is, wil je natuurlijk dat die zo snel mogelijk weer kan voetballen. Met de cursus Hersteltrainer Voetbal leer je hoe je de belastbaarheid van spelers kunt meten en hoe je je trainingen hierop kunt aanpassen. Duur: 1 dag Diplomering: Certificaat en 3 KNVB licentiepunten Kosten: €135,- (10% korting met code: VL10S2M)