Hoe word je een profvoetballer? Moet je daar geluk mee hebben? Of is het een kwestie van hard trainen en veel talent hebben? Zeker, maar dat is niet voldoende.

Om profvoetballer te willen worden moet je voldoen aan meerdere eisen. In deze blog zullen we de belangrijke stappen met je doornemen.

1. 100% motivatie

Als je profvoetballer wilt worden na je 20ste, moet je 100% gedreven zijn. Bij 99% heeft het al geen zin meer. Je kunt gemotiveerd blijven door veel documentaires te kijken en boeken te lezen over andere profvoetballers.

2. Maak opofferingen

Zonder hard te trainen ga je het niet redden. Je talent is pas waardevol, als je het maximale eruit haalt. Je moet opofferingen maken om verder te komen in je leven en in je voetbalcarrière. Je kunt bij ons een trainingsschema op maat aanvragen of een trainingsprogramma bestellen om o.a. je snelheid, uithoudingsvermogen en techniek te verbeteren.

3. Netwerken

Actief netwerken is enorm belangrijk. Hoe meer mensen je kent in de voetbalwereld, hoe meer deuren er voor je gaan openstaan. Het is dus goed contact te houden met andere spelers, trainers, zaakwaarnemers etc. Voetballoopbaan.nl biedt een platform voor voetballers met die hun netwerk willen ontwikkelen en zichzelf online willen presenteren.

Je kunt vrijblijvend een account aanmaken en in contact komen met anders spelers en trainers. Ook kun je met je Voetbal-CV op een professionele manier jezelf presenteren bij clubs. Zo kunnen zij in één oogopslag zie wie je bent, wat je kan en waar je het gevoetbald.

4. Maak een videocompilatie van jezelf

Tegenwoordig is een videocompilatie van wedstrijdbeelden een must-have voor iedere voetballer. Helemaal als je ouder dan 20 jaar bent en een transfer wilt maken. Met beelden kun je clubs overtuigen van je kwaliteiten en met name voor buitenlandse clubs is een videocompilatie vrijwel een nummer één vereiste om iemand uit te nodigen.

5. Let goed op je voeding

Voeding is een zeer belangrijk onderdeel voor een voetballer. Je lichaam is als het ware de tempel van je carrière. Een goed voedingspatroon zorgt ervoor dat je mentaal ook sterker bent, waardoor je uiteindelijk op het veld beter gaat presteren.