Het seizoen is voor de meeste alweer (bijna) ten einde en dat betekent dat je je volledig mag gaan richten op volgend seizoen. Heb jij al een nieuwe club gevonden? Of blijf je actief bij je huidige club?

Hoe dan ook zal je jezelf moeten klaarstomen om aankomend seizoen nog betere prestaties neer te zetten. Door aan individuele verbeterpunten te werken zul je deze zomer veel progressie kunnen gaan maken op fysiek, technisch en mentaal vlak.

We hebben daarom een aantal verbeterpunten voor je op een rijtje gezet waar jij waarschijnlijk veel aan zal hebben.

1. Zwakke been

Een zwakke been kun je alleen sterker maken door er voldoende aandacht aan te geven. Tijdens een zomerstop heb je hier vaak veel meer tijd voor dan gedurende het seizoen. Probeer daarom wat vaker je zwakke been te gebruiken tijdens je individuele trainingen. Na de zomer ga je direct verschil merken en hier zal je tijdens wedstrijden absoluut van profiteren.

2. Stamina

Je uithoudingsvermogen is een makkelijk en goed te trainen onderdeel tijdens de zomerstop. Hoe meer meters jij straks kan maken, hoe waardevoller je uiteindelijk bent voor je team. Probeer daarom veel veldtrainingen te doen waarbij je zowel op lange als korte afstanden sprint. Helemaal voor middenvelders is dit een essentieel onderdeel.

3. Looplijnen

Ook tijdens individuele trainingen kun jij werken aan je looplijnen. Dit onderdeel valt ook een beetje samen met onderdeel '2. Stamina'. Door goed op looplijnen te trainen in verschillende richtingen, raakt je er meer aan gewend om tijdens wedstrijden de juiste meters te kunnen maken. In het Forward, Midfielder en Defender Membership vind je veel van dit soort trainingsvormen terug.

4. Afstandsschoten

Vooral middenvelders en aanvallers hebben baat bij het trainen van afstandsschoten. Als jij je statistieken aankomend seizoen kan verdubbelen, word je nog waardevoller voor je team en vergroot je ook nog eens de kans om een stap te maken naar een hogere club.

5. Dribbels op snelheid

Backs en buitenspelers komen vaak in de positie om op snelheid te dribbelen en daar een vervolgactie aan te koppelen zoals een voorzet of een schot op doel. Door lekker veel op je dribbels te trainen kun jij straks makkelijker je tegenstanders passeren en een goal maken of assist leveren.