Negen van de tien jongens in Nederland dromen er van kleins af aan van om later profvoetballer te worden. Deze droom is echter niet voor iedereen even makkelijk te realiseren. Een profvoetbalcarrière is namelijk vaak gebaseerd op meerdere factoren.

Met alleen je best te doen kom je er niet altijd. Je zult bepaalde dingen moeten opgeven in het leven en je moet je uiteindelijk gaan focussen op een hoop zaken waar de 'gemiddelde voetballer' totaal geen aandacht aan besteedt. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke zaken omschreven die een profvoetbaldroom een stuk realistischer maakt:

1. Zorg dat je altijd in topconditie bent

Om je lichaam in goede conditie te houden is het belangrijk om niet te roken, ongezond te eten en geen alcohol te drinken. Met je lichaam ga je namelijk proberen de top te bereiken, dus zorg ervoor dat je je lichaam goed behandeld.

2. Ga 100% voor je voetbaldroom

Wanneer je een doel in je leven hebt moet je er volledig voor gaan. Niet 80%, niet 90%, maar 110%. Je zult niet altijd de steun krijgen die je misschien nodig hebt, maar dat moet je niet van je droom af laten dwalen. Kijk op naar grote voetballers en probeer zoveel mogelijk met je droom bezig te zijn.

3. Haal je motivatie uit voetballers die op latere leeftijd prof werden

Veel voetballers worden op latere leeftijd pas profvoetballer. Sommige breken pas op hun 20ste, 25ste of zelfs pas op hun 28ste door. Probeer dus nooit op te geven en zorg ervoor dat je jezelf altijd beter wilt maken om de uiteindelijke top te kunnen bereiken.

4. Bouw een groot voetbalnetwerk op

Hoe meer voetbalspelers en trainers je kent, hoe meer mensen van je kwaliteiten zullen afweten. Maak een account aan op www.voetballoopbaan.nl en probeer vanuit daar je voetbalnetwerk te versterken. Op een dag zul je iemand leren kennen die je kan linken aan een mooie voetbalclub.

5. Wees niet bang voor uitdagingen

Probeer alle kansen te grijpen om zover mogelijk in de voetbalwereld te komen. Soms moet je een stapje terug nemen, of vervolgens weer twee stappen vooruit te doen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk wedstrijden speelt en niet onnodig op de bank gaat zitten bij een club die op een hoger niveau speelt.