Als voetballer is het belangrijk om je voeding aan te passen op je trainingen en wedstrijden. Probeer daarom ook ongezonde snacks zoveel mogelijk te vermijden, want die hebben alleen maar een negatieve invloed op je lichaam. Zorg er wel voor dat je die ongezonde snacks vervangt voor snacks die je lichaam juist sterker maken. Hieronder hebben wij vijf snacks omschreven die je prima kunt vervangen voor een zak paprika chips of een zak friet.


  fruit-gezond-ongezond-dikmaker-puur-natural-dietist-personaltrainer-leeuwarden 1. Fruit Uiteraard moet fruit op nummer 1 staan. Er zijn talloze fruitsoorten die kunt eten als tussendoortje. Een appel, sinaasappel, banaan, mandarijn enzovoort. Het is niet alleen gezond, maar ook heel lekker.


  protein-chips 2. Protein chips Als je dan toch chips wilt eten, dan kun je het beste kiezen voor protein chips. In deze chips zitten vaak veel eiwitten en weinig suikers. Heel goed voor je spierherstel dus.


  verse-noten 3. Noten Koop een zakje ongebrande / ongezouten noten. In deze noten zitten veel eiwitten en gezonde vetten. Doordat je kiest voor de ongebrande en ongezouten variant, krijg je geen onnodige vetten binnen en ook niet te veel zout.


  Whey protein scoop. Sports nutrition. 4. Eiwitten shake Met name na een fysieke inspanning kan een eiwitten shake veel voordelen hebben. Door de grote hoeveelheid eiwitten wordt je spierherstel versneld, en daarnaast zijn eiwitten shakes ook heel lekker.


  35299773_l 5. Pure Chocoladereep Een chocoladereep klinkt in eerste instantie heel ongezond, maar pure chocolade is toch echt gezond. Hoe puurder de chocola, hoe meer cacao er in zit. Probeer wel chocoladerepen te eten die gemaakt zijn van rauwe cacaobonen. Deze repen zijn meestal verkrijgbaar in winkels die veel plantaardige producten verkopen.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!