Wie denkt dat topvoetbal alleen geschikt is voor jonge voetballers, heeft het goed mis. Tijdens het aankomende WK in Rusland  zal er namelijk zelfs een voetballer meedoen die 45 jaar oud is. Goalie Essam El-Hadary maakt namelijk deel uit van de selectie van Egypte en zal met zijn leeftijd de oudste speler ooit zijn die deelneemt aan een WK. 25 jaar actief in profvoetbal Essam El-Hadary is al 25 jaar actief als profvoetballer. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij bij het Egyptische Damietta SC en daarna versleet hij nog negen clubs in zijn carrière. Momenteel komt hij uit voor Al-Taawoun uit Bahrein, dat uitkomt in de profcompetitie van Saoedi-Arabië.

Essam El-Hadary keepte al 157 interlands voor Egypte en laat zien dat je na je 40ste ook gewoon nog steeds op profniveau actief kan zijn als voetballer.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09