Onze redactie heeft onderzoek gedaan naar de meningen omtrent PES en FIFA. Schijnbaar zijn een hoop mensen behoorlijk onder de indruk van PES. Hieronder hebben wij een overzicht samengesteld van de top 4 redenen waarom PES beter is dan FIFA. Pro Evolution Soccer 2016_20150917205758 4. Realistischere goals We kennen de FIFA goals inmiddels allemaal. Iedereen heeft wel is een barst in zijn TV geslagen of zijn controller kapot gegooid door die ongelofelijke k*t goals. Bij PES schijnt dit probleem stukken minder voor te komen..


  pes-2017-control-reality 3. Gameplay De logica in het baltempo en bij de spelers bij PES zijn voor realistischer dan bij FIFA. Dit is iets waar FIFA al jaren lang moeite mee heeft om te waar te maken.


  pes-pro-evolution-soccer-2016 2. Sterkere verbeteringen Eigenlijk was het enige verschil tussen FIFA 15 en 16 het introduceren van het vrouwenteam, verder niets. PES verbetert daarin tegen gigantisch veel onderdelen. Zowel qua graphics als gameplay zijn de verbeteringen op het gebied van PES veel sterker dan bij FIFA.


  pes-16-totti-selfie 1. Meer plezier PES biedt meer 'grappigere' aspecten in het spel dan FIFA. Voetbalgames blijven een 'spelletje', maar soms lijkt het alsof EA Sports dat onderdeel compleet vergeten is.