Voetbal is uiteraard de mooiste sport die er bestaat, dus het is logisch dat je op een prachtige dag als vandaag graag een balletje wilt trappen. Echter is sporten met warm weer niet altijd een goed idee. Het warme weer kan namelijk een negatief effect geven op je lichaam. Hieronder lichten wij 4 risico's toe, die je kunt oplopen tijdens het sporten met warm weer.


  635695234219142917-GTY-452105624-65812244 1. Zonnesteek Een zonnesteek kun je oplopen als je je lichaam te lang in de zon blootstelt. Het gevolg hiervan is vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Dit komt doordat de circulatie van de huid wordt verhoogd, terwijl het circulerend volume minder is geworden door het te veel verliezen van vocht.


  Naamloos 2. Hyperthermie Hyperthermie is een levensgevaarlijke toestand. Bij het aanblijven van de hitte en het verliezen van vocht neemt de huidcirculatie flink af en dat gaat ten kosten van je centrale circulatie. De lichaamstemperatuur kan flink omhoog gaan. Het gevolg hiervan kan een zeer hete en droge huid zijn. In sommige gevallen kan het eventueel leiden tot stuiptrekkingen of dodelijke schade aan het zenuwstelsel en inwendige organen.


  " 3. Flauwvallen Je kunt tijdelijk flauwvallen of volledig je bewustzijn verliezen. Het wordt veroorzaakt door het ophopen van bloed in de onderste extremiteiten. Het gevolg hiervan is dat je bloeddruk daalt en je je bewustzijn verliest. Voornamelijk mensen die té lang in de zon stilstaan, lopen het risico om flauw te vallen.


  kramp 4. Kramp Als je skeletspieren gaan samentrekken kan je last krijgen van kramp. Dit zie je regelmatig op de voetbalvelden, met name aan het einde van een wedstrijd. Kramp is het gevolg van te veel vochtverlies, waardoor de lichaamscellen calcium, kalium en natrium niet meer in balans zijn.