Agressieve spelers heb je niet alleen in het jeugd- en amateurvoetbal, maar ook in het profvoetbal lopen er genoeg heethoofden rond. Denk maar aan voetballers als Otamendi en Pepe. Ze gaan snel door het lint, maken veelal onnodige overtredingen en zijn ook nog eens een gevaar voor hun tegenstander.

Hieronder geven we diverse goede redenen om serieuzer om te gaan met controleren van je emotie zodat jij jezelf kan ontwikkelen tot een completere voetballer.

1. Voorkom onnodige kaarten

Onnodige kaarten komen vaak voor bij spelers met een kort lintje. Ze maken domme overtredingen en doen onnodige uitlatingen naar de leiding. Dit soort zaken worden snel bestraft met een gele of rode kaart en daarmee benadeel je niet alleen jezelf maar ook het hele team. Ga hier dus serieus mee om.

2. Houd emoties onder controle

Als voetballer zul je volwassen moeten zijn en verstandige beslissingen moeten maken gedurende de wedstrijd. Agressief gedrag komt voort uit een emotie die je onder controle moet zien te krijgen. Zodra je dit leert, maak je een grote stap naar volwassenheid.

3. Verbeter je marktpositie

Je imago bepaalt hoe serieus je genomen wordt als voetballer. Agressieve voetballers zijn minder geliefd bij clubs en trainers en hebben daardoor een lagere marktwaarde. Hierdoor kun je minder salaris eisen bij clubs en minder makkelijk een transfer maken.

4. Respecteer je tegenstander

Zonder respect, zou er eigenlijk niet gevoetbald mogen worden. Ondanks dat jij je tegenstander voetballend wil vernederen, moet dat wel op een respectvolle manier gebeuren. Je scheldt je tegenstander nooit uit, discrimineert niet, maakt niet bewust gevaarlijke overtredingen en probeert gewoon op een sportieve manier te winnen.

5. Respecteer de scheids

De scheidsrechter bepaalt of er wordt gefloten voor een overtreding, of niet. Probeer niet continue na een beslissing van de scheidsrechter een discussie te starten. En al helemaal niet op een agressieve manier. Hierdoor zul je de scheids namelijk alleen maar tegen krijgen.