Een baard is ontzettend populair deze tijd, maar wat zijn nou precies de nadelen van een baard? Is het wel zo handig om als voetballer met zo'n flinke baard te lopen? Wij hebben het uitgezocht en even makkelijk voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder de vier belangrijkste nadelen van het hebben van een baard: Lionel-Messi-Blond-Hair-July-2016


1. Onhygiënisch  Het hebben van een baard is volgens Amerikaanse microbiologen zeer onhygiënisch. Volgens de onderzoekers zouden in sommige baarden evenveel poepbacteriën zitten als op een toiletbril. Probeer daarom regelmatig je baard te wassen en er zo min mogelijk aan te zitten met je handen. 2. Irriterende haren Tijdens het voetballen ga je zweten. Dit zweet kan gaan irriteren of kribbelen in je baardgroei. Hierdoor kan jouw concentratie tijdens de wedstrijd flink verslechterd worden. Hiermee benadeel je niet alleen je eigen prestaties, maar ook de prestaties van het hele team. 3. Mentale illusie Mannen met een baard denken vaak dat ze 'stoerder' zijn dan mannen zonder baard. Ze proberen gezag uit te stralen, praten sinds ze een baard hebben vaak met een zwaardere stem en denken dat ze onverslaanbaar zijn. Probeer daarom een man die een baard wilt laten groeien direct op zijn plek te zetten. 4. Ouderdom Mannen met een baard lijken veel ouder dan mannen zonder baard. Sommige jongens krijg al rond hun 16e een baardgroei. Als je dan al je baard vol laat doorgroeien, zullen mensen je al gauw 5 á 10 jaar ouder schatten dan je in werkelijkheid bent. Het enige voordeel wat je dan wel hebt, is dat je met oudere vrouwen kan flirten.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!