Sommige verdedigers hebben het soms zwaar te verduren tijdens een wedstrijd. Een snelle buitenspeler met een explosieve actie kan een verdediger een zware middag bezorgen, maar daar hebben wij gelukkig een aantal oplossingen voor gevonden.

Lees hieronder vier beste manieren om een snelle buitenspeler af te stoppen.

1. Vanaf de eerste minuut gelijk fel zijn

Laat vanaf het begin van de wedstrijd zien dat je niet bang bent voor zijn acties. Zit gelijk kort en maak als het nodig is een kleine overtreding waar je geen gele kaart voor kan krijgen. Zo weet de aanvaller direct dat het een pittige wedstrijd gaat worden en daarmee kan je hem snel uit de wedstrijd halen.

2. Werk aan je start- reactiesnelheid

Het is niet fijn als je van jezelf weet dat je traag bent en op een snelle buitenspeler moet staan. Probeer dus regelmatig individueel te trainen en je start- en reactiesnelheid te optimaliseren. Met het trainingsprogramma SPEED kan jij goed en functioneel aan o.a. je startsnelheid. Hierdoor zul je in de wedstrijden makkelijker snelle buitenspelers afstoppen.

3. Goed naar de bal blijven kijken

Het is misschien een bekende uitspraak, maar het blijft belangrijk om je concentratie te houden als een buitenspeler zijn actie probeert te maken. Zorg dat je de focus legt op de bal en let zo min mogelijk op de snelle schijnbewegingen.

4. Noodrem gebruiken

Soms is het nodig om een irritante snelle buitenspeler gewoon compleet doormidden te zagen. De échte breekijzer uit je team kan dit klusje zonder probleem klaren en vindt het niet erg om hier een kaart voor te pakken. Soms kan dit functioneel zijn, maar vaak ook niet. Kijk hier dus wel mee uit.