4 handige tips voor spelers die wel eens een panna krijgen

14-04-2018

Iedere voetballer heeft wel eens een panna ontvangen. Of het tijdens een rondo, training of wedstrijd gebeurt, ieder type voetballer zal ooit in zijn leven een bal door zijn benen zien glijden. Toch is het belangrijk om te weten hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Niet alle voetballers kunnen een panna namelijk even goed verwerken. Sommigen worden agressief, emotioneel of kunnen zelfs een wedstrijd niet meer fatsoenlijk uitspelen. Om dit soort spelers een goede mentale boost te geven hebben wij hieronder vier handige tips samengesteld die je kunnen helpen na het ontvangen van een panna.
1. Mentale controle houden

Het is belangrijk dat je niet de controle over jezelf verliest, maar mentaal juist goed in balans blijft na een panna. Bij een goede mentale controle word je namelijk niet onzeker en zul je bij het eerstvolgende één tegen één-duel gewoon weer geconcentreerd je verdedigende taken kunnen uitvoeren.

2. Geef je tegenstander een compliment

In plaats van door het lint te gaan, kun jij je tegenstander ook gewoon een compliment geven na een panna. Wees respectvol naar je tegenstander toe en probeer de panna gewoon zo snel mogelijk te verwerken.

3. Accepteer de panna met een glimlach

Er bestaat een kans dat het publiek je naar beneden probeert te halen door luidruchtig te schreeuwen of dat de panna zelfs op camera wordt vastgelegd. Een glimlach is het perfecte antwoord hierop. Zelfs de beste voetballers ontvangen namelijk wel eens een panna.

4. Laat jezelf wisselen (meest extreme situatie)

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de bovenstaande tips op te volgen. Wanneer je helemaal uit de wedstrijd bent en totaal onzeker bent geworden na een panna, is het misschien wel verstandig om je te laten wisselen door de trainer. Dit zijn puur voorzorgsmaatregelen, zodat je bijvoorbeeld niet uit emotie je tegenstander doormidden schopt.


 

Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl!

7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09

 

Poll

Hoe belangrijk is het om als voetbalspeler of trainer een goed netwerk te hebben?
Héél belangrijk Belangrijk Niet echt belangrijk Totaal niet belangrijk
Héél belangrijk: 3847 stemmen Belangrijk: 1439 stemmen Niet echt belangrijk: 247 stemmen Totaal niet belangrijk: 366 stemmen