De Afrika Cup is qua niveau en organisatie niet bepaald te vergelijken met een Europees kampioenschap. Bij de Afrika Cup is het bijvoorbeeld al meerdere malen voorgekomen dat het organiserende land zich heeft teruggetrokken. Daarentegen spelen er wel behoorlijke sterren in de Afrika Cup. Denk maar eens aan Riyad Mahrez, Aubameyang en Sadio Mané. Maar dat er bizarre dingen zijn voorgekomen omtrent de Afrika Cup is één ding wat zeker is. Bekijk het geniale overzicht hieronder maar eens:


  maxresdefault 1. Zimbabwe vergat ooit de stadionhuur van €60,- te betalen Een aantal jaar geleden moest het nationale team van Zimbabwe noodgedwongen haar trainingen afwerken op het schoolplein van een lokale middelbare school. Ze waren namelijk vergeten de huur van het stadion te betalen van €60,-. En dat terwijl zij net daarvoor een sponsorcontract van ruim €240.000,- hadden binnengesleept.


  1k3sE 2. Alle voetbalstadions in Gabon zijn van China Het toernooi wordt misschien wel in Gabon georganiseerd, maar alle stadions zijn gefinancierd door Chinezen. China doet namelijk regelmatig zaken met Gabon en heeft als 'vriendschapsdeal' besloten om alle stadions te financieren voor de Afrika cup. Eén stadion heet zelfs 'Stade de l’Amitié', oftewel 'vriendschap'.


  https://www.youtube.com/watch?v=vf3T55FpwxE 3. De doorbraak van de meest geniale goalcelebration In 2013 brak de Congolese doelman Robert Kidiaba officieel door met zijn geniale goalcelebration. Zodra Congo-Kinshasa een doelpunt scoorde, stuiterde Robert Kidiaba als een dansende kikker door het 16-meter gebied heen. Dit dansje werd niet alleen gigantisch populair in Congo-Kinshasa, maar ook in Europa werd het een behoorlijke hit.


  Cranes.jpg 4. De selectie van Oeganda woont verspreid over 14 landen Het landelijke voetbalcompetitie in Oeganda is zeker niet te vergelijken met een professionele Europese voetbalcompetitie. Dit is dan ook de voornamelijke reden waarom de meeste Oegandezen besluiten hun geluk elders te beproeven. Van alle 23 spelers, spelen er slechts vijf spelers in Oeganda. De rest van het team speelt in: België, Amerika, Zuid-Afrika, Vietnam, Portugal, Finland, Libanon, Kenia, Tanzania, Irak, Soedan, Ethiopië en IJsland.