Als voetbalspeler is het zeer belangrijk om je benen goed te trainen. Met name de voetballers die iets willen bereiken in hun voetbalcarrière moeten beschikken over ijzersterke beenspieren om de grote top te kunnen bereiken.  Hieronder hebben wij vier simpele beenspieroefeningen omschreven die je makkelijk in je woonkamer of slaapkamer kunt uitvoeren. Je hebt er helemaal niks voor nodig, alleen een beetje motivatie:

1. De Wall Sit

Dit is een hele simpele oefening om je bovenbeen sterk te maken. Het is de bedoeling dat je met je rug tegen de muur gaat 'zitten' en je benen in een hoek van 90 graden houdt. Probeer dit vervolgens zolang mogelijk vol te houden. Je kunt meerdere sessies doen met korte rustpauzes.

Probeer vier sets van 40 seconden te doen en houd één minuut rust per set.

2. One Leg Squat

Dit is een zware oefeningen waarbij je de focus legt op één been. Plaats één been op een opstapje (van ongeveer een halve meter) en voer met je andere been de oefening uit. Voer de oefening vervolgens goed uit door met je been naar beneden te zakken, je rug recht te houden en je borst vooruit.

Probeer vier sets van 10 herhalingen per been te doen en houd één minuut rust per set.

 3. De Full Squat

Sta rechtop en houd je benen een stukje uit elkaar. Zak vervolgens helemaal naar beneden, met een rechte rug, en ga daarna weer helemaal omhoog. Zorg ervoor dat je lager dan 90 graden naar beneden zakt. Deze oefening kun je ongeveer tien keer herhalen.

Probeer vier sets van 12 herhalingen te doen en houd één minuut rust per set.

4. Kuitoefening

Ga op de trap staan en zet je voeten op de helft van een tree. Houd vervolgens één been in de lucht en voer met je andere been de oefening uit. Zak met je lichaam en stukje naar beneden en werk jezelf weer omhoog door kracht te zetten met je kuiten.

Probeer vier sets van 15 herhalingen te doen en houd één minuut rust per set.