Alcohol en sport is een combinatie die je maar al te vaak tegenkomt in de voetbalwereld. Niet alleen de fans en toeschouwers nuttigen alcohol omtrent een voetbalwedstrijd, maar ook voetballers zelf houden wel van een glaasje alcohol na een voetbalwedstrijd of training.

In het amateurvoetbal komt het uiteraard vaker voor dan in het profvoetbal. Echter weten een hoop voetballers niet wat voor negatieve gevolgen het nuttigen van alcohol kan hebben op je fysieke gesteldheid. Hieronder lichten we toe wat voor invloed alcohol heeft op je lichaam na een training of wedstrijd:

1. Grotere kans op uitdroging

Na een training of wedstrijd heb je al behoorlijk veel vocht verloren. Als je daarna ook nog eens alcohol gaat drinken, stimuleer je je vochtverlies. Zorg er dus voor dat je water drinkt en je koolhydraten aanvult dmv voeding.

2. Je wordt sneller dronken

Omdat je na een voetbalwedstrijd of training nog met een lege maag zit, wordt het alcohol sneller in je bloed opgenomen. Hierdoor word je uiteindelijk sneller dronken.

3. Het gaat spierherstel tegen

Het melkzuur dat je lichaam aanmaakt tijdens het voetballen, moet ook weer worden afgebroken. Alcohol verstoort dit proces, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je langer moet herstellen van de wedstrijd.