Orkun Kökcü heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in Feyenoord 1. De middenvelder werd na het vertrek van Toornstra in het seizoen 2022-2023 bekroond tot vaste aanvoerder van Feyenoord en begon gedurende het seizoen steeds betere statistieken neer te zetten voor de Rotterdammers.

Ook op fysiek vlak heeft Kökcü zich behoorlijk ontwikkeld, mede dankzij oud-teamgenoot Tyrell Malacia. "Tyrell vertelde al eens dat ze me meer in de gym wilden zien. Voor mij was het niet nodig. Het ging allemaal wel lekker, dacht ik. Ik heb mezelf te lang in de maling genomen. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan waarom ik niet eerder wakker ben geworden. Alles begint met hard werken. Maar daar moet je blijkbaar eerst achterkomen". vertelt Orkun Kökcü tegenover VI.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)Resultaten

Kökcü heeft vervolgens keihard lopen rammen in de sportschool. Het resultaat mag er zijn. Met Kökcü als motor op het middenveld haalde Feyenoord in het seizoen 2022-2023 de landstitel binnen. Iets wat veel Feyenoorders begin van het seizoen absoluut niet hadden verwacht met zo'n compleet nieuwe selectie.

"Ze zeiden tegen mij: 'Je hebt een schandalig fysiek voor een nummer 10 van Feyenoord'. Uiteindelijk ben ik veel vetmassa verloren en is mijn spiermassa toegenomen. Ik werd hierdoor niet lichter, maar voelde mezelf fysiek minder zwaar". aldus Kökcü. Screenshot via ESPN

In de zomer van 2023 maakte Kökcü een transfer van €25 miljoen naar Benfica.

Erling Haaland is zijn eerste fase bij Manchester City ongelooflijk sterk begonnen. In zijn eerste seizoen werd hij meteen topscorer van de Premier League en wist hij met City zowel de Premier League-titel, FA Cup als de Champions League binnen te slepen.

Maar wie dacht dat de voetballer uit Noorwegen het allemaal puur op talent doet, heeft het mis. Haaland doet er namelijk alles aan om zo gezond mogelijk te leven en zo het maximale uit zijn fysiek te halen.

Orgaanvlees

Alhoewel het voor mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn vrij normaal is, is het voor de massa nog onbekend terrein. Haaland eet graag orgaanvlees zoals een runderlever of runderhart. Deze onderdelen van een koe bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, ijzer, zink, vitamine A, B12, D en K.

Circadiaan ritme

Haaland benoemt tevens het belang van zijn circadiaan ritme. "Het eerste wat ik 's ochtends doe is in de zon kijken. Dat is goed voor mijn circadiaan ritme. Ik ben ook begonnen met het filteren van mijn water. Ik ben ervan overtuigt dat het grote voordelen heeft voor mij lichaam." aldus Erling Haaland.

In een andere blog die we over Haaland schreven lees je wat hij nog meer doet om zijn slaap te optimaliseren.

Favoriete preworkout meal

Haaland eet voor iedere thuiswedstrijd het liefst een lasagna van zijn vader. Iedere dag kan de topspits zo'n 6.000 kcal naar binnen werken.

Hamulić groeide op in de jeugdopleiding van RCL, UVS en Alphense Boys. Bij Alphense Boys wist hij de scouts van Go Ahead Eagles te overtuigen en maakte hij op zeventienjarige leeftijd de overstap naar Deventer. Maar dat avontuur was van korte duur.

De vleugelaanvaller werd namelijk weggestuurd bij Go Ahead Eagles en belandde vervolgens in een zwart gat. "Van mijn zeventiende tot mijn twintigste heb ik niet gevoetbald. Ik zat thuis op de bank, volgde geen opleiding en had geen baan. Zelfs bij de supermarkt werd ik niet aangenomen. Ik was radeloos en wist niet wat ik met m'n leven wilde. Mijn ouders maakten zich zorgen. Dat gaf enorm veel stress." vertelt hij tegenover de NOS.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Said Hamulic (@hamulic10)Stages in het buitenland

Na deze periode sloot hij aan bij Quick Boys O21. Hier kreeg hij via een zaakwaarnemer opeens de mogelijkheid om stage lopen op het tweede niveau in Litouwen bij DFK Dainava. Met zijn laatste geld kocht Hamulić zelf de vliegtickets naar Litouwen, maar eenmaal daar kwam hij in een chaotische situatie terecht.

"Ik zou eigenlijk geen contract krijgen en had mijn spullen alweer gepakt om naar Nederland te gaan. Maar op de laatste stagedag scoorde ik in een oefenwedstrijd tegen een Litouwse topclub. Opeens stond de Russische eigenaar voor me. Voor ik het wist had ik mijn handtekening onder een tweejarige deal gezet." vertelt Hamulić.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Said Hamulic (@hamulic10)Doelpunten scoren

DFK Dainava promoveerde ondertussen naar het hoogste niveau. Hamulić scoorde er in zijn eerste seizoen direct op los. Dit leverde hem, na diverse korte verhuurperiodes, een jaar later een transfer op naar de Poolse club Stal Mielec. Ook daar scoorde hij negen goals in 17 wedstrijden waardoor hij opviel bij Toulouse FC. Die ondernamen gelijk actie en namen hem in januari 2023 voor c.a. €2 miljoen over van Stal Mielec.

Hij sloot direct aan bij Toulouse FC maar kwam weinig aan spelen toe in de Ligue 1. Vanaf juli 2023 huurt Vitesse de aanvaller van Toulouse FC en is hij na drie jaar weer terug op de Nederlandse velden. In 2020 nog als speler van Quick Boys, nu als fulltime prof bij Vitesse.

De Universiteit van Utrecht heeft onderzoek gedaan naar criminaliteit in het amateurvoetbal. Het is voor de meeste mensen in het amateurvoetbal algemeen bekend dat er veel clubs zijn die 'onder de tafel' geld betalen aan clubs. Dit gebeurd op vrijwel alle niveau's in het amateurvoetbal. Van de Tweede divisie tot aan de vijfde klasse.

Amateurclubs raken regelmatig de macht kwijt aan criminelen die veel invloed kunnen uitoefenen op beslissingen die er worden gemaakt binnen de club. Zo heerst er bij sommige clubs een angstcultuur die soms ook doorstroomt binnen spelersgroepen.

"Clubbestuurders zijn bang voor represailles, dreigementen, boetes of een onderzoek van de AIVD."

Soms krijgen voetballers wel €1.500 per maand betaald om in het weekend een wedstrijd te spelen en twee keer in de week te trainen. Sommige studenten betalen hiermee hun studie en worden financieel afhankelijk van dit soort sponsoren. Hierbij worden sommige spelers financieel kwetsbaar wat risico's met zich mee kan brengen.

Clubbestuurders

Niet alle clubbestuurders zijn zich direct bewust van hoeveel invloed een criminele sponsor kan krijgen. "Sommigen zeggen: dit is toch mooi, we gaan vooruit. We hebben nooit eerder te maken gehad met ondermijning en deze sponsor is echt een heel aardige vent met goede bedoelingen."

Uit het onderzoek wordt o.a. geconcludeerd dat de KNVB alerter moet zijn op clubs die binnen korte tijd elk seizoen kampioen worden en promoveren naar hogere divisies/klasses.

"Niet meteen in bestraffende zin, maar een gesprek over de bewustwording van de gevaren van grote sponsors. De KNVB kan hier een trekkende rol in hebben."

Sadio Mané kwam op twintigjarige leeftijd vanuit Senegal naar Europa om zijn profvoetbaldroom te realiseren. Uiteindelijk wist hij het helemaal vanuit de Franse derde divisie te schoppen tot Champions League-winnaar met Liverpool en Africa Cup-winnaar met Senegal.

Bij Liverpool wist Mané alle grote prijzen binnen te halen. De aanvaller speelde destijds een prominente rol in het grote succes van Liverpool, iets waar hij keihard voor heeft gewerkt onder toeziend oog van vele teamgenoten. Zo ook voormalig teamgenoot Billy Koumetio.

Billy Koumetio was nog een jeugdspeler toen hij Sadio Mané dagelijks in de gym tegenkwam. Hij was iedere keer onder de indruk hoeveel tijd en energie de Senegalees in zichzelf investeerde in de sportschool.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sadio Mane (@sadiomaneofficiel)'Billy! What are you doing?! Come on'

"Ik kwam een keer heel vroeg naar de club en ik dacht dat ik de eerste was. Maar toen zag ik Sadio al in de gym aan het trainen. Ik was echt verbaasd. Ook op momenten dat spelers op de club komen en eerst gaan ontbijten is Sadio meestal in de gym te vinden. Hij was altijd als eerste in de gym en ging er weer als laatste uit."

"Sadio en andere oudere teamgenoten gaven me vaak advies hoe ik bepaalde oefeningen moest uitvoeren. Soms deed ik bijv. 10 seconden niks, dan word ik gelijk geschreeuwd, 'Billy! What are you doing?! Come on, come on! Give more, give more!'. Maar ik ben blij hoe Sadio mij heeft gepushed. Zijn mindset heeft veel impact op mij gemaakt. Niet alleen bij mij, maar ook bij andere jeugdspelers zoals Divock en Hendo." aldus Billy Koumetio tegenover SPORTbible.

Yannick Nicklaus is een Nederlands-Portugese voetballers die opgroeide in de Algarve-streek van Portugal. De inmiddels 31-jarige centrale verdediger speelde in zijn jeugdopleiding voor diverse Portugese (prof)clubs en vertrok uiteindelijk naar Nederland om o.a. in de top van het amateurvoetbal te spelen.

Nadat zijn profvoetbaldroom mislukte, richtte hij jaren later zijn eigen voetbalclub op. Vandaag de dag is Yannick Nicklaus daar nog steeds actief, als speler, oprichter en president. We spraken Yannick over zijn bijzondere carrière als speler en oprichter van voetbalclub Carvoeiro United.

Hi Yannick, hoe gaat het met je? 

Hoi, ja met mij gaat het goed. Ik heb het momenteel wel erg druk met werk, maar ik heb heel leuk werk dus het is niet zo erg. Hoe gaat het met jou?

Goed om te horen. Met mij gaat het ook goed, dankje. Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld in de jeugd?

Ik ben opgegroeid in Portugal en heb hier o.a. bij Lagoa en Portimonense gespeeld. Het eerste elftal van Portimonense speelt in de Portugese Primeira Liga. Op mijn 17e ben ik naar Nederland gekomen en heb ik o.a. stage gelopen bij sc Heerenveen. Er speelden toen veel goede speler bij Heerenveen zoals Filip Đuričić, Tobias Kainz, Jeffrey Gouweleeuw en Luciano Slagveer. Uiteindelijk werd ik niet aangenomen en ben ik naar GVVV gegaan op mijn achttiende. Later heb ik ook nog even bij SVV Scheveningen gespeeld.

Met SVV Scheveningen speelde je in de senioren nog even Topklasse (tegenwoordig 2e divisie). Wat vond je destijds van het niveau? Was het vergelijkbaar met het profvoetbal in Portugal?

Het niveau is echt heel anders dan in Portugal. Je kan het niet echt vergelijken. In Portugal train je als amateur vier keer per week en is het voetbal veel fysieker en zijn clubs professioneler. Echter zijn de faciliteiten in Nederland weer een stuk beter. Veel spelers in Nederland gaan bewust amateurvoetbal spelen omdat ze dan minder hoeven te trainen. Hier in Portugal wil liederen gewoon zo hoog mogelijk spelen, want hier is het ook niet zo dat je op een lager niveau meer betaald krijgt. In Nederland heb je dat wel.

Waarom besloot je weg te gaan bij SVV Scheveningen?

Ik ging eerst naar de A1 van SVV Scheveningen en een jaar later promoveerde zij naar de Topklasse. Ik zag toen al dat ik weinig speeltijd zou krijgen en ik werd op te veel verschillende posities gebruikt. Op een gegeven moment stond ik zelfs centraal achterin terwijl ik toen rechtsbuiten was.

Ik ben daarom weggegaan en voor tweedeklasser SVC 08 gaan spelen. Een leuke club en het ging daar ook een stuk beter. Alleen ik mistte Portugal heel erg en ik vond het niet waard om in Nederland te blijven als amateurvoetballer terwijl al mijn vrienden in Portugal woonden.

Begrijpelijk. Maar toen kwam je terug in Portugal zonder uitgekomen droom. Wat ging je toen doen? 

Ik wilde gewoon weer lekker voetbalen dus ging ik met wat oude vrienden een vriendenelftal starten. Ik had toen nog de kans om naar Dubai te gaan, maar eerlijk gezegd had ik daar toen al geen zin meer in.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yannick Nicklaus (@yannicknicklaus14)Hoe kwam je op het idee om een eigen club op te richten? 

Met het vriendenelftal waar ik in speelde mochten we twee keer een oefenwedstrijdje spelen tegen een wat grotere club. We wonnen deze wedstrijden met 6-0 en 6-1. Vanaf toen wilde ik het serieuzer nemen en kwam ik op het idee om een eigen club te starten, genaamd: Carvoeiro United. Ik heb het toen met mijn ouders besproken en beiden zeiden ze dat ik het gewoon moest doen.

Mijn moeder wilden gelijk onze voetbalshirts sponsoren en samen met een oude collega van mij gingen we onderzoek doen over wat er allemaal nodig is om een club te starten. Daarna gingen Sandro en John (twee andere vrienden van mij) ook meehelpen om sponsors te vinden. Het was echt stressvol om een clubhuis en velden te regelen waarop we konden trainen. Ik denk dat we waren begonnen met ongeveer twee of drie duizend euro. Op een gegeven moment was al ons geld alweer op omdat we tegen allerlei kosten aanliepen die we vooraf niet hadden voorzien.

Dat klinkt behoorlijk stressvol. Uiteindelijk is het je toch gelukt om een geweldige club op te zetten die inmiddels al negen jaar bestaat. Wat voor rol speel jij momenteel precies binnen Carvoeiro United?

Ik speel als centrale verdediger bij Carvoeiro United. Daarnaast ben ik ook President van de club. We trainen drie keer in de week en zaterdag spelen we een wedstrijd. Ik ben eigenlijk gewoon fulltime bezig met de club. Elke dag zijn er wel dingen te doen die geregeld moeten worden. Daarnaast werk ik ook nog bij Boaz Rentals. Een Nederlander Matthijs de Wit is eigenaar van dit bedrijf en we verhuren o.a. vakantiewoningen en villa's in de Algarve-streek.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Carvoeiro United (@carvoeirounited2014)Klinkt leuk! Op welk niveau speelt Carvoeiro United momenteel? En waar kun je alle nieuwtjes, wedstrijduitslagen etc. volgen?

Wij spelen nu in de eerste klasse van Algarve, dat is officieel het vijfde niveau in Portugal. Een jaar geleden zouden we eigenlijk op het vierde niveau spelen, maar omdat ze het hele voetbalsysteem in Portugal hebben omgegooid is er een competitie toegevoegd en spelen we nu op het vijfde niveau. Het is een beetje vergelijkbaar met Nederland toen je voorheen nog de Topklasse en Hoofdklasse had en nu de Tweede-, Derde- en Vierde divisie. Je kan ons volgen via Instagram, Facebook of via een leuke website genaamd www.zerozero.pt.

Lopen er wel eens buitenlandse spelers stage bij Carvoeiro United?

Zeker. Elke jaar komen er verschillende spelers stage lopen bij ons. Momenteel hebben we vijf spelers die met ons meetrainen en er komen waarschijnlijk binnenkort nog een aantal Braziliaanse spelers. Het probleem is alleen dat je als buitenlandse speler ook echt ingeschreven moet staan in Portugal en je kunt je alleen inschrijven tussen juli en augustus of in januari. Daarnaast kost het €800 om en buitenlandse speler in te schrijven, terwijl het voor een Portugese speler maar €180 kost. En omdat wij nog niet zoveel betalen, is het bij elkaar opgeteld nog niet heel interessant om als Nederlander hier naar toe te komen.Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yannick Nicklaus (@yannicknicklaus14)Begrijpelijk. Wat zijn verder je persoonlijke ambities? En wat voor tips kun jij meegeven aan (amateur) spelers uit Nederland die graag in Portugal zouden willen voetballen?

Mijn droom is om van Carvoeiro United mijn fulltime baan te maken. Een eigen club met een mooi sportcomplex, jeugdvoetbal en een bar waar we extra inkomsten mee kunnen genereren. Verder zou ik ooit nog heel graag een oefenwedstrijd met Carvoeiro United willen spelen tegen ADO Den Haag. Ik ben fan van ADO en dat zou ik echt heel tof vinden.

Voor spelers die hier naar toe willen komen is het echt afhankelijk van je ambitie wat ik zou adviseren. Als je hier bijv. gewoon lekker wilt wonen en daarnaast een beetje voetballen, moet je rekening houden dat je je eigen inschrijfgeld moet betalen en je echt veel beter moet zijn dan de rest. Als je echt prof wilt worden hier moet je echt hele goede wedstrijdbeelden van jezelf hebben en deze beelden naar alle clubs sturen. Hier in Portugal is een compilatievideo van jezelf heel belangrijk, vrijwel iedereen doet dat hier.

Blessures komen in allerlei vormen voor en we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Of je nu een overbelast spier hebt, een gekneusde teen of last van je enkels nadat je er een flinke tik op hebt gekregen, het zijn allemaal vervelende blessures.

Hoe kan er een blessure ontstaan?

Blessures kunnen ontstaan door interne- en externe factoren. Een externe factor is bijv. de conditie van het veld, een tegenstander die een tackle maakt, weersomstandigheden etc. Dit soort blessures kun je moeilijk beïnvloeden. Een interne factor is meestal een spierblessure die ontstaat wanneer de belasting groter is dan de belastbaarheid. Dit betekent gewoonweg dat je meer van je lichaam vraagt, dan dat hij daadwerkelijk kan opleveren. Dit soort blessures kun je wel beïnvloeden. Hieronder geven we aan hoe je dit kunt doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Monday motivation!💪🏻

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Actieve blessurepreventie

Door je lichaam op de juiste manier te trainen, kun je de kans op blessures verkleinen. Dit noemen we actieve blessurepreventie. Als voetballer maak je veel specifieke bewegingen, wat kan leiden tot overbelasting. Door goed te trainen op kracht, stabiliteit, coördinatie en techniek maak je je lichaam minder kwetsbaar voor overbelasting.

Passieve blessurepreventie

Naast trainen, zijn er ook een hoop andere factoren die bijdragen aan de blessuregevoeligheid van je lichaam. Denk bijv. aan het nemen van de juiste voeding voor optimaal spierherstel, een goede nachtrust en het inplannen van hersteldagen waarop je helemaal niks doen. Dit noemen we passieve blessurepreventie.

Hoe word je gescout als voetballer? Het is een vraag waar een hoop spelers mee zitten op jonge leeftijd. Het is natuurlijk een droom om van je passie je beroep te maken, maar het klinkt veel eenvoudiger dan het in werkelijkheid is.

Gescout worden is pas het begin om profvoetballer te worden. Slechtst een klein percentage van de voetballers die opgroeien in de jeugdopleiding van een profclub debuteert uiteindelijk in het eerste elftal. Dus ook als je gescout wordt, zul je nog jarenlang keihard moeten werken om de top te bereiken.

Piet de Visser is een topscout die al tientallen jaren actief is in het topvoetbal. Hij legde al uit wat zijn visie was en vertelde hoe hij talentvolle voetballers analyseerde. Maar hoe overtuig jij de scouts van jouw kwaliteiten?

1. Mentaliteit

Scouts kijken hoe jij jezelf als voetballer in het veld opstelt. Neem jij het team op sleeptouw? Heb jij een winnaarsmentaliteit? Knap jij het vuile werk op als je teamgenoot verzaakt? Schakel jij continue op de juiste momenten om en kantel jij goed mee? Dan ben jij een echte teamplayer en daar houden scouts van.

2. Techniek

Een goede techniek is de basis van een goede voetballer. Wanneer jij makkelijk met de bal kunt omgaan, een goede pass in huis hebt, tweebenig bent, makkelijk je tegenstander passeert, dan kan jij heel makkelijk een scout overtuigen. Er bestaan veel manieren om je techniek te verbeteren.

3. Snelheid

Met name in de jeugd kan het voor scouts interessant zijn als een speler op jonge leeftijd al beschikt over een goede snelheid. Als je een atletische bouw hebt en je tegenstanders makkelijk kunt passeren of verdedigen op snelheid, ben je zeer interessant voor een scout. Met het trainingsprogramma SPEED kun je bijvoorbeeld individueel aan je snelheid werken d.m.v. tientallen professionele oefeningen.

4. Motoriek

Hoe makkelijk jij op je benen loopt is een punt waar veel scouts op letten. Dit onderdeel heeft deels is te maken met een stukje genetische aangelegenheid. Sommige voetballers lopen namelijk van nature als een echte atleet en kunnen daardoor veel makkelijker meedraaien in een snel positiespel. Uiteraard valt dit ook te trainen d.m.v. goede looptrainingen en coördinatie- en stabiliteitoefeningen.

5. Voetbalintelligentie

Hoe snel en makkelijk lees jij het spel? Zie jij tijdens een wedstrijd precies waar de ruimtes liggen? Kun jij met een speler in je rug alsnog ruimte voor jezelf creëren, de bal aannemen en de bal in de juiste richting spelen? Dan kan jij heel interessant zijn voor een scout.

Jorginho behoort tegenwoordig tot een van de betere middenvelders van Europa. De van oorsprong Braziliaanse voetballer maakte zijn doorbraak in Italië bij Napoli en werd in 2018 voor ruim €60 miljoen verkocht aan Chelsea.

Dat Jorginho het zover wist te schoppen, had hij zelf ook niet verwacht. Helemaal toen hij er op 15-jarige leeftijd achter kwam dat hij werd uitgebuit door zijn eigen zaakwaarnemer.

"Tijdens een toernooi in Brazilië werd ik gescout door een man. Hij nodigde mij uit om bij zijn voetbalschool te komen spelen dat 200 km van mijn huis lag. Via de voetbalschool kon ik namelijk gescout worden door een Italiaanse club. Na twee jaar kwam ik in aanmerking voor een try out bij Verona." "Ik was 15 jaar oud. Omdat Verona toen geen Serie A-club was, hadden ze geen jeugdteam. Ik moest daarom voor Serie C-club Berretti spelen. Daar heb ik twee jaar gespeeld."Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jorginho Frello (@jorginhofrello)Milkshake van de McDonalds

"Bij Berretti speelde ik samen met een Braziliaanse keeper die Rafael heette. Hij vroeg me hoe ik het vond in Italië. Ik vertelde hem dat ik mijn zaterdagavonden besteed in internetcafe's of in de McDonald's. Ik had maar €20 per week om van te leven. Ik haalde soms een milkshake van €1 en zat vervolgens urenlang voor het raam te staren naar toeristen, voorbijgangers en duiven."

"Hij vertelde mij: €20, serieus? Hier gaat iets fout! Nadat hij wat vragen stelde over die €20, concludeerde hij dat ik werd opgelicht door mijn eigen zaakwaarnemer. Hij hield blijkbaar geld van mij achter." "Ik belde mijn moeder huilend op en wilde direct terug naar Brazilië. Maar mijn moeder zei: nee, jij blijft daar. Je bent zo dicht bij je droom. Over een paar jaar ben je waar je wilt zijn."

Late doorbraak

Een aantal jaar daarna ging Jorginho uiteindelijk spelen voor Hellas Verona. De club speelde destijds in de Serie C1 (derde niveau). Hij werd echter verhuurd aan Sambonifacese, waar hij zijn profdebuut maakte in de Serie C2 (vierde niveau). Uiteindelijk mocht hij in 2011 zijn debuut maken voor Hellas Verona in de Serie B.

In 2013 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Serie A voor Hellas Verona. Na een zeer sterk halfjaar, werd hij in de winter van 2013-2014 overgenomen door Napoli. Uiteindelijk speelde hij vijf seizoenen in Napels voordat hij naar Chelsea vertrok.

In de winter van het seizoen 2022-2023 vertrok hij naar Arsenal.

Sinds begin 2023 is Saoedi-Arabië massaal gaan investeren in nieuwe spelers. Deze financiële middelen zijn afkomstig van het staatsinvesteringsfonds Public Investment Fund (PIF) waar kroonprins Mohammed bin Salman grotendeels verantwoordlijk voor is. Het doel van dit fonds is om de voetbalcompetitie van Saoedi-Arabië zo dicht mogelijk bij de Europese topcompetities te brengen.

Door het aantrekken van spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Sadio Mane en Roberto Firminio heeft Saoedi-Arabië al de grootste voetballers van de wereld weten in te lijven. Maar ook in de lagere competities in Saoedi-Arabië worden er spelers geworven. Bijvoorbeeld in de Saudi Third Division, oftewel de derde divisie van Saoedi-Arabië.

Voetbalvacatures

Volgens het Financieel Dagblad zoeken ze in de derde divisie van Saoedi-Arabië spelers die een salaris van €2.800 tot €3.700 per week kunnen verwachten. Een lucratief aanbod, met name voor minder getalenteerde spelers die in een Nederlandse competitie spelen. Helemaal als je je bedenkt dat je er ook nog eens huisvesting voor je wordt geregeld.

Deze voetbalvacatures zouden o.a. te vinden moeten zijn op de website Futbol Jobs. Wij hebben zelf al wat onderzoek gedaan, maar konden geen dergelijke vacatures vinden in Saoedi-Arabië. Met name omdat deze website vooral met betaalde accounts werkt en wij niet zo'n account bezitten. Maar wellicht dat je met wat beter speurwerk wel een aantal vacatures kunt vinden.

Contact

Informatie

Menu

Copyright © 2023 voetballoopbaan.nl